Kantin İş-Sen Genel Başkanı Fırat, Haberşanlıurfa.net'e Özel Açıklamalarda Bulundu!

TAKİP ET

Tüm Kantin İşletmeleri İşveren Sendikası (Kantin İş-Sen) Genel Başkanı Okan Fırat, ConsultMedia bünyesinde yayın yapan haberşanlıurfa.net'e özel açıklamalarda bulundu.

“HEDEFİMİZ TÜM TÜRKİYE’DE HİZMET ETMEK”
Fırat yaptığı açıklamada, “Kantin işletmeciliği ile ilgilenen arkadaşlarımızın sorunlarını dile getirmek adına 2018 yılında Kantin İş-Sen’i kurduk. Amacımız meslektaşlarımızın sorunlarını dile getirmek. Bağlı oldukları STK’lar ile işbirliği yapmak. Bizim sendikamız gönüllülük esaslıdır. Şu anda Türkiye’de her platformda sesimizi duyurabiliyoruz. 55 ilde hali hazırda hizmet veriyoruz. Bunu Türkiye geneline yaymak için de elimizden geleni yapıyoruz. Koronavirüs (Kovid-19) salgını yüzünden bu biraz gecikti ama hedefimiz tüm Türkiye’de meslektaşlarımıza hizmet etmek. Şu anda hali hazırda 1 yılda 600 civarında üye kayıt oldu. Bu sayımızı daha da üst seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz. Pandemi bu konuda da  bizim için bir duraksama teşkil etti” dedi.

“OKULLARIN AÇILMASI İLE DÜZE ÇIKMAYA BAŞLADIK”
“Pandemi döneminde meslektaşlarımız çok zorlandı” diyen Fırat, “Biz de meslektaşlarımızın sorunlarını dile getirmek adına her türlü mecrada sesimizi duyuracak çalışmalara imza attık. Bu çalışmalarımız karşılık buldu. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çeşitli destek kredileri verildi. Okulların açılması ile çektiğimiz krediler ertelenen Bağ-Kur, SSK ödemelerini yapmaya başladık ve az da olsa düze çıkmaya başladık” ifadelerini kullandı.

“KİRA ARTIŞLARI BİZLERİ ZORLUYOR”
Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz yüzünden kantincilerin de zor günler yaşadığını söyleyen Fırat, “Özellikle kantin kiraları bizleri çok zorluyor. Yaşanan enflasyon yüzde 70’lerde. Bu enflasyon rakam üzerinden bakanlıkla bir görüşme talebimiz oldu. Bakanlık ise konutlarda olduğu gibi kantin kiraları için de bir tarih aralığı belirledi. Ancak Resmi Gazete’de yayınlanan karar da yapılan yanlışık bizleri zor durumda bıraktı. Güncelleme ifadesi geçmediği için esnaf yüzde 25’den faydalanamıyor. Şu anda MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı ile bu konuyu görüşüyoruz. İkinci olarak 6 Şubat itibari ile pansiyon ve taşımalı okullarda ücretsiz yemek verilmesi. Böyle bir projede sektör temsilcilerinden neden kimse yok. Bize danışılsaydı biz elimizi taşın altına koymaya hazırdık. Biz bu hizmeti verecek alt yapıya sahibiz. Son olarak seçim yaklaşıyor. Siyasi partiler de okullar üzerinden siyaset yapıyor. Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere birçok belediye okullarda ücretsiz yemek dağıtımları yarışına girdiler. Bu konuda da bizleri muhatap alan olmadı. Bu konuda bize hangi parti olursa olsun fikir danışılsaydı en büyük desteği vermeye hazırdık. Biz bunu da yapacak alt yapıya sahibiz” şeklinde konuştu.

                                                                               haberşanlıurfa.net/OĞUZHAN GÜLTEKİN

"Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz."