Kayıtlarda Ölmüş Olarak Görünüyor

TAKİP ET

Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan Şahin Ekşici, depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden kardeşinin yerine kayıtlara ölü olarak geçirildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde 11 il büyük ölçüde etkilenirken, on binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan Şahin Ekşici, depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden kardeşinin yerine kayıtlara ölü olarak geçirildi. Hatanın düzeltilmesi için girişimlerde bulunan Şahin Ekşici, yaşadığı durumu İHA’ya anlattı.  

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN KARDEŞİNİN YERİNE KAYITLARA GEÇİRİLDİ

Başına gelen talihsiz olayla ilgili de bilgi veren Ekşici, “Biz kurtulduk ama birinci derece yakın akrabalardan 50'nin üzerinde kaybımız var. En yakın olarak da erkek kardeşim vefat etti. Kardeşimin cenazesini çıkardıktan sonra dilekçe verdim. O sırada bir kâğıt verdiler. Bir kısmını ben doldurdum, bir kısmını da oradaki görevli doldurdu. O esnada görevli yanlışlıkla kardeşimin yerine beni yazmış. Şu an ben sistemde 'öldü' görünüyorum. Bu sebeple geçen haftadan bu yana ne devletin olanaklarından ne de kendi banka hesaplarımdan yararlanamıyorum. E-devlet ve mobil bankalara giriş yapamıyorum. Neden sisteme giremediğimi öğrenmek için bankaya gittim, 'işlem yapamadığımı' söyledim. Banka da bana 'sizi öldü diye göstermişler' dedi. Ben de 'nasıl oluyor ya ben yaşıyorum işte, kimliğim burada, ben buradayım' diye söyledim. Onlar 'bizlik bir şey değil, gidip dilekçe vereceksin' dediler. Ben de sağ olduğuma dair başvurumu yaptım. İşleme aldıklarını söylediler. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntı çözülür ve ben de imkânlardan yararlanırım." ifadelerini kullandı.

Kayıtlarda Ölmüş Olarak Görünüyor Şahin Ekşici