Kemik Kadro Değişiyor Mu?

TAKİP ET

AK Parti'nin yol haritasında 3 dönem kuralı da merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Genel Seçimleri’nin 14 Mayıs'ta yapılacağını söyledi. Partiler seçim hazırlıkları ve kadro çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken AK Parti'nin yol haritasında 3 dönem kuralı da merak konusu oldu. 2023 Genel Seçimleri'ne gün sayarken, AK Parti tüzüğünde üç dönem üst üste milletvekili olanların bir dönem ara vermeden yeniden milletvekili olamayacağı kuralı bulunuyor. Bu kurala göre AK Parti'de aylar sonra yapılacak seçim için 65 mevcut milletvekili 3 dönem kuralına takılıyor.  

Şanlıurfa’da Mehmet Kasım Gülpınar ile Halil Özcan bu kurala takılan isimler arasında yer alıyor. Kulislerde bazı isimler için istisnalar uygulanabileceği konuşulurken o isimler Şanlıurfa için geçerli olacak mı? İki isim 28. dönem milletvekili kadrosunda yer alacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aksama olan yerlerde değişiklikler yapılacak. Kadro yenilenmesi bayrak değişimi olarak görülmeli. 2023 seçimleri için güçlü bir kadro oluşturacağız" demişti. Kulislerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışmaları titizlikle takip ettiği, 3 dönem kuralının uygulanmasını isteyeceği ancak bazıları için istisna uygulayabileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu istisnayı Urfa'daki vekiller için uygulayıp uygulamayacağı, bu kural için yeni bir karar alınıp alınmayacağı bilinmiyor. 

AK Parti Şanlıurfa sondakika gündem Urfa Kulisler 2023 Genel Seçimleri Halil Özcan Mehmet Kasım Gülpınar