Kılıçdaroğlu; "Şanlıurfa CHP İl Başkanlığı seçimine müdahale ediliyor"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; 'Şanlıurfa'da yönetimi değiştirdik, fakat mahkemeye gitti. Mahkeme Ankara'da görülmeye başlandı. Davanın neden Ankara'ya geldiğini anlamış değilim. Normalde Şanlıurfa'da görülmesi lazım, ayrıca bu mahkemede dava neden hep aynı hâkime gelir? Hâkimin bir önceki seçimde iktidar partisinde milletvekili adayı olduğunu biliyoruz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Milli Birlik ve Beraberlik konulu yemekli toplantısında, Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen birlik üyeleri ve yurdun farklı bölgelerinden gelen STK temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda CosultMedia Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Cengiz de davetliler arasındaydı.

Toplantının onur konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salona Mehter Marşı ile karşılandı. Sema gösterisi,  Türk Sanat Musikisi dinletisi, Moğolistan ekibinin gösterisinden sonra kürsüye gelen Kılıçdaroğlu; “Benim yurtdışı gezilerim için, icazet almak için gitti dediler. Biz Kuva-i Milliyeciyiz kimseden icazet almayız. Biz dünyanın önde gelen bilim adamları ile görüşmek için gittim. MIT’de akademisyenlerle görüşmek için gittim.” açıklamasında bulundu.  Konuşmasının sonrasında Türk dünyasından ve yurdun çeşitli bölgelerinden gelen STK temsilcilerini dinleyerek, onların sorularını cevaplandırdı.

CHP ŞANLIURFA İL BAŞKANLIĞINA HÜKÜMET MÜDAHALE EDİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da düzenlenen Avrasya Yerel Yönetimler Birliği toplantısında Haber Şanlıurfa’nın sorularını cevaplandırdı. Haber Şanlıurfa Muhabiri toplantının soru cevap bölümünde; 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim öncesinde Kılıçdaroğlu’nun topluma yansıttığı heyecanın illerde gösterilmediği, Şanlıurfa özelinde il başkanlığına kayyum atanması ile ilgi görüşlerini sorması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Şanlıurfa’da yönetimi değiştirdik, fakat mahkemeye gitti. Mahkeme Ankara’da görülmeye başlandı. Davanın neden Ankara’ya geldiğini anlamış değilim. Normalde Şanlıurfa’da görülmesi lazım, ayrıca bu mahkemede dava neden hep aynı hâkime gelir? Hâkimin bir önceki seçimde iktidar partisinde milletvekili adayı olduğunu biliyoruz. O da her seferinde kayyum tayin ediyor. Neden oluyor bilmiyorum ama yargıda ciddi bir bozulma var onu biz biliyoruz.”

“ŞANLIURFA’NIN TOPARLANMASI LAZIM”

“Dolayısıyla Şanlıurfa’yı bir türlü toparlayamadık fakat Şanlıurfa’nın toparlanması lazım. Gidilip çalışıldığı takdirde Şanlıurfa’da iyi bir potansiyel var. Karamsar değilim düzeltilir.” açıklamasında bulundu. 

 

Kaynak  : www.habersanliurfa.net

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Urfa CHP Şanlıurfa