Kılıçdaroğlu, Şenyaşar Ailesini Bir Kez Daha Dile Getirdi

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu konuşmasında Şenyaşar Ailesi'nin yanında olduğunu bir kez daha dile getirdi. "8 savcı sesini bile açmadı, ben gittikten sonra sesini açtılar ve ben gittikten sonra davalar açıldı."

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da partisine katılımlar için düzenlenen toplantıda konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında Şenyaşar Ailesi’nin yanında olduğunu bir kez daha dile getirdi.

'ADALET SOYLU BİR KAVRAMDIR'

Konuşmasının ilerleyen bölümünde “Adalet, sadece benim ve sizin için değil yüce Yaradan’ın yarattığı her şey için adaleti savunmalıyız.” Açıklamasında bulunan Kılıçdaroğulu; “Adalet soylu bir kavramdır. Dolayısıyla adaleti her yerde savunmak bizim temel görevlerimizden birisidir. Adalet kutup yıldızı gibidir, yerinde sabit durur ama bütün kâinat onun etrafından döner. Adalet bu kadar soylu bir kavramdır, içini boşaltmamaya özen göstermeliyiz. Bir kişi haksızlığa uğradığında haksızlığa uğrayan kişinin yanında durmalıyız. Benim Şenyaşar ailesine gitmem, o anneyi kucaklamam, o annenin derdini dillendirmem, 8 savcı sesini bile açmadı, ben gittikten sonra sesini açtılar ve ben gittikten sonra davalar açıldı. Olsun, ben gideceğim. Bana oy versin vermesin diye değil. Ben o annenin dramını dillendirmek zorundayım ben zaten. Bir haksızlık, bir adaletsizliği dillendirmek zorundayım zaten. Bunu yapmadığınız zaman siyaseti niye yapıyorsunuz?” dedi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 9 Ara 2021 tarihinde Emine Şenyaşar'ı ziyaret etmiş, davayı takip edeceğini açıklamıştı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu yaşamını yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbetine başlamıştı.

Kılıçdaroğlu Şenyaşar Ailesi Şenyaşar Ailesi