KIRIM KALKINMA VAKFI KAMUOYUNA DUYURU

TAKİP ET

Kırım Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu kamuoyuna Türkiye ile Rusya arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesi, ekonomik ve sosyal faaliyetlerin arttırılması ile özellikle Kırım'daki soydaşlarımıza yönelik imkanların sağlanmasını desteklemesi ile ilgili duyuruda bulundu.

Kırım Kalkınma Vakfı  Yönetim Kurulu kamuoyuna Türkiye ile Rusya arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesi, ekonomik ve sosyal faaliyetlerin arttırılması ile özellikle Kırım’daki soydaşlarımıza yönelik imkanların sağlanmasını desteklemesi ile ilgili duyuruda bulundu.

Kırım Kalkınma Vakfı  Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada; Türkiye ile Rusya arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesi, ekonomik ve sosyal faaliyetlerin arttırılması ile özellikle Kırım’daki soydaşlarımıza yönelik imkanların sağlanmasını desteklemektedir.

Bu kapsamda oluşturulan ve kısa adı ROST olan Rus Türk Ticaret Evi’nin kuruluşunu da desteklemiştir. Fakat Ukrayna operasyonları ile birlikte ROST’un İngiltere, Ukrayna ve Kuzey Irak yönetimleri ile yürüttüğü ticari faaliyetler nedeniyle Vakfımıza işadamları, sivil toplum kuruluşları ile medyadan farklı sorular ve talepler gelmektedir.

Bu bağlamda Kırım Kalkınma Vakfı, eş güdümündeki diğer Dernekler ve Yöneticilerinin, ROST ile herhangi bir ticari ve siyasi bağlantısının artık bulunmadığını kamuoyunun bilgilerine sunarız.

 

KIRIM KALKINMA VAKFI