Kırım Tatar Halk Şurası'ndan Türkiye'ye Taziye Mesajı

TAKİP ET

Kırım Cumhuriyeti Başkanlık İdaresi'ne bağlı, Kırım Tatarlarının devlet nezdinde resmi temsiliyet makamı olan Kırım Tatar Halk Şurası Koordinatörü Prof. Dr. Lemara Selendili, deprem nedeniyle Türkiye'ye taziye mesajı gönderdi.

Kırım Cumhuriyeti Başkanlık İdaresi’ne bağlı, Kırım Tatarlarının devlet nezdinde resmi temsiliyet makamı olan Kırım Tatar Halk Şurası Koordinatörü Prof. Dr. Lemara Selendili, deprem nedeniyle Türkiye’ye taziye mesajı gönderdi.

Kırım Cumhuriyeti Başkanlık İdaresi’ne bağlı Kırım Tatar Halk Şurası, Türk halkına deprem felaketi nedeniyle taziyelerini iletti. Mesajda; Kırım Tatar halkının Türkiye’de meydana gelen ve çok sayıda can kaybına yol açan yıkıcı deprem haberini büyük bir üzüntüyle karşılıdıkları ifade edildi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremin ardından Rus toplumunu şoke olduğu belirtilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemiz, Türkiye’ye iyi komşuluk ilişkileriyle bağlıdır. Kırım Tatarlarının en büyük diasporası, Türkiye’de yaşıyor. Kırım Tatar halkı olarak bu zor zamanda Türk halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için gerekli yardımları sağlamaya hazırız. Kırım Cumhuriyeti Başkanlık İdaresi’ne bağlı Kırım Tatar Halk Şurası, Kırım Tatarları adına meydana gelen depremin yol açtığı çok sayıdaki can kaybı ve büyük yıkımlar nedeniyle Türk halkına başsağlığı diliyor. Ölenlerin ailesine ve yakınlarına sabır; felaket sonucunda yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

 

 

Türkiye Kırım mesaj deprem Şanlıurfa Kahramanmaraş