Kırmızı Ete Gelen Zam Dudak Uçuklattı

TAKİP ET

Kırmızı et fiyatları hız kesmeden artmaya devam ediyor. Son iki ayda neredeyse yüzde 100'e artış kaydeden kırmızı ette gelen zamlara kasaplar da isyan etti. Her gün etiket değiştirdiklerini söyleyen kasaplar, vatandaşın alım gücü kalmadığı için satış yapamadıklarını ifade ettiler.

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kırmızı et fiyatlarında son iki ayda meydana gelen yaklaşık yüzde 100'lük artışın kasapları ve müşterileri olumsuz etkilediğini belirterek, "Et fiyatlarını kasapların artırdığı düşünülüyor. Fiyatların artması konusunda kasapların bir etkisi yok hatta fiyatlar yükselince satışlarımız düşüyor ve bizim de zararımıza oluyor aslında." dedi.

Yalçındağ, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede son aylarda et fiyatlarında yaşanan yükselişten kasapların rahatsız olduğunu ve olumsuz etkilendiğini söyledi.
Yaklaşık bir yıl önce süt fiyatlarının baskılanmasından dolayı üreticilerin sıkıntı yaşadığına işaret eden Yalçındağ, "Süt fiyatları üreticinin istediği yerlerde olmayınca üreticiler ineklerini satmak zorunda kaldı. Bu hayvan varlığına zarar verdi. Hem mevcut hayvan varlığı azaldı hem de yeni hayvanların doğumunda düşüş oldu." ifadelerini kullandı.

Yalçındağ, artan girdi maliyetlerinin de yetiştiricileri olumsuz etkilediğinin altını çizerek, maliyetlerin altından kalkamayan yetiştiricilerin de hayvanlarını kesime göndermek zorunda kaldığını vurguladı.

kırmızı et zam