Kısas'ta Tebligatlar artık Cami avlularında mı yapılacak?

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Haliliye'nin kırsal Kısas Mahallesi'nde oturan vatandaşlar adına düzenlenmiş elektrik faturalarının toplu halde cami avlusuna bırakıldığını duyurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Haliliye’nin kırsal Kısas Mahallesi’nde oturan vatandaşlar adına düzenlenmiş elektrik faturalarının toplu halde cami avlusuna bırakıldığını duyurdu. Bu konuda vatandaşların çektiği foto ve videoyu sosyal medyadan paylaşan Tanal, ‘Cenaze için mezarlığın yanı başındaki Hz. Amine Camisi’ne gelen hemşerilerim avluda DEDAŞ personelinin kestiği faturalarla karşılaştı.’ dedi ve şu yorumu yaptı:

”Daha önce Şanlıurfa’da “hayali fatura kesildiği” iddiasını Meclis gündemine taşımış, fatura örnekleri eşliğinde “Sayaç okumadan pırasa keser gibi elektrik faturası kesildiği” çıkışında bulunmuştum.

Sayaçlara bakılmadan cami avlusuna bırakılan elektrik faturaları karşısında şahsen ben de şaşkınım! Vatandaşların Hz. Amine Camisi’nin avlusundaki faturalara ilişkin aradıkları özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın yetkilileri, “Sistemin bozuk olduğu” savunmasında bulunmuş.

Tebligat Kanunu’na göre bildirim, öncelikle ikametinde vatandaşın kendisine yapılır. Şayet adreste ulaşılmazsa evrak muhtarlığa bırakılır. Bizim haberimiz olmadan yeni bir uygulamaya mı geçildi?

Bundan sonra tebligatlar, bildirimler muhtarlıklar yerine cami avlularında mı yapılacak? Vatandaş resmi evraka ulaşmak için cami avlusunu mu kontrol edecek?

Elektrik faturalarına ilişkin bu trajikomik hadise hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan, Adalet Bakanlığı’ndan açıklama bekliyoruz.”

tebligatlar artık cami avlularında mı yapılacak