Kocaeli'de Urfalılar Hedef Alındı, Sokaklar Karıştı!

TAKİP ET

Kocaeli'de 'Karamürselli gençlerimizi bıçakladılar' iddiasıyla ortalık karıştı,  mahallede yaşayan Şanlıurfalılara yönelik ırkçı saldırılar arttı.

Kocaeli’de “Karamürselli gençlerimizi bıçakladılar” iddiasıyla ortalık karıştı,  mahallede yaşayan Şanlıurfalılara yönelik ırkçı saldırılar arttı.

Binlerce Şanlıurfalı, Kocaeli’deki tersanelerde çalışarak bir yandan ülke ekonomisine katkı sağlıyor bir yandan da evine ekmek götürüyor. Dün akşam saatlerinde “Urfalılar bizim mahalle halkını bıçakladı” iddiasıyla Kocaeli Karamürsel Mahallesi karıştı. Mahalle sakinleri “Urfalılar bizim Karamürselli halkımızı bıçakladı, istediklerine laf atıyorlar, istedikleri gibi at koşturuyorlar.” iddiasıyla Şanlıurfalıların kaldığı evleri basmaya kalktı. Olaya polis müdahale ederek gerginliği azaltmaya çalıştı.

Tersanelerdeki personel ihtiyacının çoğunu dışarıdan karşılayan Kocaeli’de ırkçı saldırılar vatandaşları korkuttu. Bölge halkının tersanelerde çalışması yetersiz kalınca işçi ihtiyacının büyük kısmı başka illerden gelen emekçilerden oluşuyor. Üretimin az olduğu Şanlıurfa’dan da çok sayıda genç göç ederek Kocaeli’deki tersanelerde çalışıyor. İddiaya göre Şanlıurfalı gençler, Karamürsellilerle tartışarak bıçaklı kavgaya karıştı. Mahalle sakinleri ise çektikleri videolarla Karamürsel halkını sokağa çağırıp “Urfalıları istemiyoruz” baskısı yapmaya başladı. 

“BAŞKASININ YAPTIĞI EYLEMİ URFALILARA MAL EDİYORLAR”
Güvenlik nedeniyle isminin paylaşılmasını istemeyen Şanlıurfalı bir vatandaş yaşadığı korku anlarını şu sözlerle ifade etti: "Çok fazla ırkçılığa maruz kalıyoruz. Ekmeğimiz için geldik ama burada bize çok kötü davranılıyor. Urfalıların yapmadığı bir eylemi Urfalılar yapmış gibi gösteriyorlar. Şu anda evlerimizden dışarı bile çıkamıyoruz! Bizim bu olaylardan haberimiz bile yok."

“URFALILARI MEMLEKETİMİZDE İSTEMİYORUZ”
Karamürsellilerin çektiği videolarda ırkçı söylemler ve Urfalıların evlerini hedef gösterme çağrıları dikkat çekiyor. Polis önleminin alındığı görülen videoda bir vatandaşın şu sözleri gerginliğin boyutunu gösteriyor: “Karamürsel’de 8-10 tane Urfalı bizim Karamürselli halkımızı bıçakladı. Buradan polis bize geçit vermiyor. Biber gazı sıktılar bize, çocukları emniyete aldılar. Artık yeter bıktık, Urfalılar istedikleri gibi at koşturuyorlar, istediklerini bıçaklıyor, istediklerine laf atıyorlar. Urfalıları memleketimizde istemiyoruz. Tüm Karamürsel halkı gelsin.” 
Kocaeli’deki Şanlıurfalılar korku dolu günler geçirerek yetkililerden yardım bekliyor.

Videoları izlemek için tıklyınız...

https://youtube.com/shorts/_t6z47vY6Z4

https://youtu.be/LqR99IsUYv0

Haber Şanlıurfa- Özel Haber

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberinl inki verilmeden paylaşılmaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

Kocaeli’de Urfalılar Hedef Alındı Sokaklar Karıştı! Kocaeli Şanlıurfa ırkçı saldırı