Kritik Seçim Öncesi Şanlıurfa Milletvekili Adayları Belli Olmaya Başladı!

TAKİP ET

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere sayılı günler kala milletvekili olmak isteyenlerde birer birer istifasını verip partilerden aday olmak için hazırlıklarına başladı.

Türkiye hızlı adımlarla 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerine doğru ilerliyor. 

YSK tarafından açıklanan seçim takvimi ilerlerken siyasi partilerde milletvekilliği için aday olmak isteyen kişilerin başvurularını değerlendirmeye almaya başladı. Şanlıurfa’dan aday olmak isteyen bürokratlar birer birer istifalarını verirken son olarak Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm istifa ederek AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı oldu. Yaşanan istifanın ardından Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne vekaleten Dr. Faruk Günak görevlendirildi. Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik ise CHP’den Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olmayı tercih ederek görevinden istifa etti.

Daha önce birçok kez milletvekili aday adayı olan sanatçı İbrahim Tatlıses de “Bir kez daha varım” diyerek aday adaylığı başvuru tercihini yine AK Parti’den yana kullandı. Tatlıses, AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

Şanlıurfa 2023 Seçimleri gündem son dakika