Küresel resesyonun belirginleşmesiyle altın fiyatı 2023 yılında zirve yapabilir

TAKİP ET

Singapur merkezli yatırım bankası Swiss Asia Capital'in Genel Müdürü Kiener, "Altın piyasasında büyük bir hareket görmek için iyi bir şans var. Bu sadece yüzde 10 veya 20 bir artış olmayacak. Yeni zirvelerin görüldüğü bir hareket olacak."

Singapur merkezli yatırım bankası Swiss Asia Capital’in Genel Müdürü ve baş yatırım yetkilisi Juerg Kiener, küresel resesyonun belirginleşmesiyle yavaşlatılabilecek faiz artışlarının, 2023’te altına destek olacağını, bunun da 2.500-4.000 dolar/ons aralığında bir fiyat seviyesine getirebileceğini tahmin ettiklerini söyledi. Juerg Kiener, küresel resesyonun devam etmesi halinde altın fiyatının 2023 yılında 4 bin dolar/ons seviyesine doğru yükselebileceğini söyledi.

CNBC'ye konuşan Kiener, "Altın piyasasında büyük bir hareket görmek için iyi bir şans var. Bu sadece yüzde 10 veya 20 bir artış olmayacak. Yeni zirvelerin görüldüğü bir hareket olacak" diye konuştu. Dünya Altın Konseyi’ne göre, merkez bankaları üçüncü çeyrekte 400 ton altın satın alarak 2018'in aynı döneminde 241 ton olan önceki rekoru neredeyse ikiye katladı.

Swiss Asia Capital Juerg Kiener Altın 2023