Kürtçenin Bilinçli Olarak Seçmeli Ders Formundan Çıkarıldığı İddia Edildi

TAKİP ET

Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi Eş Başkanı Özlem Ulutaş Şengül, "Halfeti olmak üzere Urfa'da merkezde velilerimizle birlikte ilgililere suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Şanlıurfa'da öğretmenlerin yeterli olması ve öğrencilerin de talepte bulunmasına rağmen Kürtçe seçmeli dersin verilmediği, bazı okullarda seçmeli ders olarak seçeneklerden kaldırıldığını iddia eden Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi Eş Başkanı Özlem Ulutaş Şengül, "Halfeti olmak üzere Urfa'da merkezde velilerimizle birlikte ilgililere suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Seçmeli ders seçmelerinin başlaması ile Şanlıurfa'da Kürtçe seçmeli ders ile ilgili önemli bir iddia gündeme geldi. "Yaşayan Dil ve Lehçeler" adı altında Kürtçenin Kurmancî ve Zazakî lehçelerinde de seçmeli dersler veriliyor. Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi Eş başkanı Özlem Ulutaş Şengül ise yaptıkları görüşmelerde öğrencilerin engellendiğini öğrendiklerini iddia ederek, "Biliyoruz ki bazı okullarda 30-40 öğrencinin seçtiği Urfa'da -ki bir dersin seçilmesi için 10 öğrencinin olması yeterli- Kurmanci dersi verecek öğretmen arkadaş da var. O da başvurusunu yapıyor. Buna rağmen okul idaresi tarafından verilmeyip çocuklar diğer seçmeli derslere yönlendiriliyor" dedi.

Halfeti'de bazı okullarda Kürtçenin seçmeli dersler formundan çıkarıldığını da ileri süren Şengül, "Halfeti'de mesela okul idarecilerinin büyük çoğunluğu seçmeli ders formunu dağıtmamış. Dağıtan bir iki okulda ise Yaşayan Diller ve Lehçeleri kaldırarak sanki öyle bir seçme hakkı yok gibi velilere dağıtıldığını görüyoruz" dedi ve Halfeti olmak üzere Urfa'da merkezde mağduriyet yaşayan velilerle birlikte suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Kürtçe Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi Özlem Ulutaş Şengül