Kuzey Irak'ta Toplanan Yardımlar Urfa İHH'ya Teslim Edildi

TAKİP ET

Kuzey Irak'tan, depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar Türkiye ve Suriye'ye ulaştı.

Kuzey Irak'tan depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar Türkiye ve Suriye’ye ulaştı. Irak merkezli Hana, Bextewari ve Rabıta insani yardım kuruluşlarının depremzedeler için Kuzey Irak’ta topladıkları insani yardımları "Kürdistan İslami Birlik Partisi" (Yekgırtu) öncülüğünde Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere gönderdi.

Kuzey Irak'tan gelen 33 TIR insani yardımın, 2 TIR'ı Şanlıurfa'ya, 2 TIR'ı Diyarbakır'a, 2 TIR Gaziantep'e, 1 TIR Malatya'ya ve 26 TIR'ı da yine İHH aracılığı ile Suriye'ye ulaştırıldı. Urfa’ya ulaşan iki TIR insani yardım Urfa İHH’ya teslim edildi.

YARDIMLARIN İHH ELİYLE DAĞITILMASINI İSTEDİLER

"Kürdistan İslami Birlik Partisi: (Yekgırtu) Türkiye Temsilcisi Lokman Baskaderi ve Yardımcısı Rebin Nasraddin’den oluşan bir heyet Urfa’ya gelerek yardım TIR'larını Şanlıurfa İHH’ya teslim ettiler. Heyet önce Şanlıurfa İHH’ya uğrayıp Kuzey Irak halkının taziye ve başsağlığı mesajlarını iletti. Baskederi, kardeş Türkiye ve Suriye halklarının deprem nedeniyle oluşan yaralarını kendi imkânları dâhilinde sarmak için geldiklerini, Kürt, Türk, Arap gibi etnik ayrımları asla yapmaksızın mağdur olan tüm insanlara imkânları dâhilinde yardımcı olmak istediklerini ve Türkiye, Suriye halkının acılarını paylaştıklarını ifade ettiler. "Müslümanların her daim Allah tarafından kardeş ilan edildiğini" belirten Baskaderi, "Kimsenin gücü bu kardeşliği bozmaya yetmeyecek." dedi.

Taziyeleri kabul eden İHHŞanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, taziyelerinden ve yaptıkları bu anlamlı yardımlarından dolayı heyete ve Kuzey Irak halkına teşekkür etti. "Bu büyük musibette kardeşlerimizi yanımızda görmek, acılarımızı kısmen de olsa azaltıyor. Kardeşliğin gereğini yapan herkese teşekkür ederiz, Allah hepsinden razı olsun. Elhamdulillah, dünyanın her yerinden Müslümanlar bizi arıyor, acılarımızı paylaşıyorlar ve yardımlarını gönderiyorlar. Bu ve benzeri musibetlerden ders çıkararak ümmet bilincini pekiştirmek ve hep diri tutmak lazım.” diye konuştu.

Kuzey Irak’ta Toplanan Yardımlar Urfa İHH