Mahalle Sayısında Türkiye'nin Lideri Şanlıurfa

TAKİP ET

Türkiye'de en çok mahallesi ve köyü olan iller ile ilgili istatistiklerde Şanlıurfa bin 444 mahallesiyle ilk sırada yer aldı.

Türkiye’de en çok mahallesi ve köyü olan iller ile ilgili istatistiklerde Şanlıurfa bin 444 mahallesiyle ilk sırada yer aldı.

“Dünyanın Verisi” isimli sosyal medya hesabında yapılan paylaşımlarda Türkiye’de en çok köy ve mahalleye sahip iller ile ilgili veriler açıklandı. Verilere göre, Türkiye’de büyükşehir belediyeleri kanunu kapsamına girmediği için sınırları dahilinde sahip olduğu köy sayıları açısından ilk sırada yer alan il Sivas oldu. Sivas’ta bin 233 köy olduğu bildirildi. 

Mahalle olarak bakıldığında aynı verilere göre, bin 444 mahalle ile Şanlıurfa ilk sırada yer aldı. Şanlıurfa’nın ardından bin 426 mahalle ile Ankara gelirken, İstanbul’un ise sadece 965 mahallesi olduğu belirtildi. 

Şanlıurfa, 2012 yılı Kasım ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilen kanun ile büyükşehir statüsüne sahip olmuş ve ilin sınırları dahilinde bulunan tüm kırsal köyler de mahalleye dönüşmüştü.
 

Mahalle Sayısında Türkiye in Lideri Şanlıurfa Şanlıurfa son dakika Şanlıurfa haberleri Urfa haberleri Haber Şanlıurfa son dakika haberleri