Mahkeme Kararı Gereği...

TAKİP ET

Yayıncılık ve gazetecilik kamu yararına hizmet veren, kamu yarar ve menfaati adına soruşturma yürüten mesleklerdendir.

Yayıncılık ve gazetecilik kamu yararına hizmet veren, kamu yarar ve menfaati adına soruşturma yürüten mesleklerdendir.

Haber alma, bilgi edinme, düşünceleri dışa vurabilme, bilginin özü, haber yayma, gibi tanımlarla belirtilen, anayasa ve hukuk ile koruma ve güvence altına alınan düşünce ve ifade özgürlüğü bu özgürlüğün engellenmemesi, düşünce sebebiyle kınanmama, cezalandırılmama ilkesi demokrasinin mutlak şartları arasındadır.

24 Eylül 2023 Tarihli “Cadı Kazanı” başlıklı haberimiz sonrasında devam eden süreçler sebebiyle 12.10.2023 tarihli “TNB’ de Yakan Top Oyunu” ana başlıklı haber sitemizde yayımlanan köşe yazısında cevap hakkı verdiğimiz taraflar adına “Açıklama yapmak yerine kaçmak”, bir başka yayın kuruluşunda da haberi yayımlanan “Cumhurbaşkanına Sinkaflı Sözler”, kamuoyuna açıklama yapmaktan kaçınan tarafların beyanlarında “Savunmalar İtiraf ve İkrar Olmuş” alt  başlıklarıyla yapılan haberimizi iki soru sorarak yayınlamıştık.

Kamu veya kamu statülü kurumları görev, yetki ve imkânlarıyla yapılan hukuka aykırı eylemler kurum itibarı veya kişilik hakları olarak tanımlanabilir mi? sorusunun cevabını siz okurlarımıza bırakıyoruz.

Örneğin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeynel Abidin Beyazgül eski Noter ve Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Sayın Beyazgül gibi hakkında hiçbir şaibe olmamış, hukuka saygılı ve bağlı, özeleştiriye açık kişilerin yerinin toplum nazarında ayrı olduğu da açıkça görülmektedir.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğine 13.10.2023 Tarihli başvuru sahibi taraf Türkiye Noterler Birliği Başkanlığının talebi üzerine aynı gün çıkan karar ile yazımız yayından kaldırılmıştır.
Hukuka ve Büyük Türk Milleti adına karar veren Sayın Mahkemelerimize, kararlarına saygılı ve bağlı yayıncılık anlayışımız ve etik kurallarımız gereği kararın gereğini hiçbir yasal hakkımızı kullanmadan yerine getiriyoruz.

Karar kapsamında olmayan Türkiye Noterler Birliğinde yaşanan ve adli makamlara intikal etmiş konuların yer aldığı, halen yayında olan 24.09.2023 tarihli “Cadı Kazanı” başlıklı haberimizin devamında yayınlanan 12.Ekim. 2023 tarihli “TNB’ de Yakan Top Oyunu” başlıklı haberimiz belirtili Sayın Mahkeme kararı gereği yayından kaldırılmıştır.
Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Mahkeme Kararı TNB’ de Yakan Top Oyunu