Tanal'dan Şanlıurfa için Meclis'e Dikkat Çeken Önerge!

TAKİP ET

Aslen Şanlıurfalı olan CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Merkezi Doğu Masası Üyesi Av. Mahmut Tanal ile birlikte 22 milletvekili, Şanlıurfa ilinde çarpık, plansız yapılaşma dolayısıyla verimli tarım alanlarının tahrip edilmesi ve betonlaştırılmasına karşı harekete geçilmesi, çiftçilerin yaşamış oldukları sorunların ve mağduriyetlerin belirlenmesi, söz konusu sorunların ve mağduriyetlerin çözümlerinin tespit edilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı'na Meclis Araştırması önergesi sundu.

Şanlıurfa’daki verimli tarım arazilerinin ranta kurban gitmesine karşı Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması talebini içeren önergenin gerekçesinde, tarımın gerek insan yaşamı için gerekse ekonomik kalkınma konusundaki önemine rağmen Şanlıurfa’daki birinci sınıf verimli tarım arazilerinin siyasi ranta kurban gittiği, Harran Ovası’nın ise betonlaşma ve plansız yapılaşma ile birlikte verimli tarım topraklarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

“HARRAN OVASI YOK EDİLİYOR”

Bilimsel çalışmalara göre Harran Ovası’nda yaklaşık 100 bin dönüm alanın betonlaştığının aktarıldığı önergede “Bölgedeki birinci sınıf tarım arazilerinin gayrimenkul rantına kurban edilmesi, tarım alanlarının yok olmasına ve dolayısıyla tarımsal üretimin ciddi şekilde azalmasına yol açmaktadır” denildi. Ayrıca, toprağın, suyun doğru yönetilememesinin bölgede çölleşme riskinin ortaya çıkmasına neden olduğuna işaret edildi.

Harran Ovası Şanlıurfa Mahmut Tanal CHP TBMM GÜNDEM TARIM ÇARPIK KENTLEŞME