Malatyalı Depremzedelere Müjde, İlk Kazma Vuruldu!

TAKİP ET

Dünyanın konuştuğu Kahramanmaraş depreminden etkilenen Malatya'da depremzedelere yapılacak evler için ilk kazma vuruldu. Konuyla alakalı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'İlk etapta 1.073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz' dedi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Yaşanan deprem yüzünden evini kaybeden milyonlarca vatandaşın barınma problemini çözmek için TOKİ tarafından konut projeleri hayata geçirilmeye başlandı. Yapılan projeler çerçevesinde Malatya’nın Battalgazi ilçesinde ilk kazma vuruldu. Konutların 1 yıl içerisinde teslim edilmesi planlanıyor.

Konuya ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabı üzerinden önemli bilgiler verdi. Kurum yaptığı paylaşımda, “Malatya Battalgazi’de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1.073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında ‘İlk Evim’ projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor. İlk Evim de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek!” dedi.

 


Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum Malatya deprem son dakika gündem