Mazlum Kobani Öldü Mü?

TAKİP ET

SDG'nin sözde Komutanı Mazlum Kobani'nin TSK'ya ait SİHA'lar tarafından vurulduğu iddia edildi.

SDG’nin sözde Komutanı Mazlum Kobani'nin TSK'ya ait SİHA'lar tarafından vurulduğu iddia edildi. Farklı kaynaklardan konu ile ilgili çelişkili bilgiler paylaşılırken henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.

YPG'nin ABD korumasındaki Komutanı Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi'nin Süleymaniye Havalimanının yakınlarında TSK'ya ait SİHA'larla düzenlenen operasyonda öldürüldüğü iddia edildi. Bu iddia resmi kaynaklarca henüz doğrulanmazken örgüte yakın haber kaynakları ise saldırıyı doğruladı. 

RUDAW: "SAĞ KURTULDU"
Rudaw ise söz konusu saldırının Mazlum Kobani’yi hedef aldığını, o ve beraberindeki heyetin saldırıdan kurtulduğunu yazdı. Çelişkili açıklamalar Kobani'nin ölüp ölmediği ile ilgili muamma oluşturdu.

Ana omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada ise “Genel Komutanımız Mazlum Abdi’nin Süleymaniye’de hedef alındığına yönelik tüm haberler gerçek dışıdır. Genel komutanımız görevinin başındadır. Bu tür haberler, Kürdistan Bölgesi'ndeki bazı güçlere karşı siyasi şantaj amacı taşımaktadır.” ifadelerine yer verildi.
Türkiye tarafından ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Mazlum Kobani Öldü Mü? Mazlum Kobani Mazlum Abdi öldü mü? YPG SDG terörist