Mehmet Ali Cevheri Kimdir?

TAKİP ET

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili Seçimleri Şanlıurfa adaylarından biri de Mehmet Ali Cevheri. Peki, Mehmet Ali Cevheri kimdir? Mehmet Ali Cevheri kaç yaşında ve nereli? İşte cevaplar.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili listesinde dördüncü sırada bulunan Mehmet Ali Cevheri, 25 Mayıs 1961 tarihinde Urfa’da doğmuştur. Urfalı olan Cevheri’nin baba adı Ömer İlhan, annes adı ise Şefika’dır.

Öğretim görevlisi, bağımsız denetçi, mali müşavir ve sivil toplum kuruluşu yöneticiliği yapan Mehmet Ali Cevheri, 26 ve 27’nci dönemlerde AK Parti Şanlıurfa Milletvekilliği görevini üstlenmiştir. Evi ve üç çocuk babası olan Cevheri, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

EĞİTİM HAYATI VE KARİYERİ

İlk, orta ve lise eğitimini Urfa’da tamamlayan Mehmet Ali Cevheri, lisans eğitimini ise Bursa’da bulunan Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümünde tamamlamıştır. Buranın ardından ise Urfa’ya dönerek Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalında lisansüstü eğitimini yapmıştır. Yüksek lisansını tamamlamasının ardından Harran Üniversitesi’ne bağlı Hilvan Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Bunun yanı sıra Harran Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı, Kahta Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü ve Muhasebe Bölüm Başkanlığı üstlendiği diğer görevler arasında yer almaktadır.

Cevheri, yoğun bir mesleki kariyerin yanı sıra Şanlıurfa SMMM Odası Üyeliği, Akademik Dayanışma Vakfı Üyeliği, Şanlıurfa Fıstıkçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Muhasipliği, ayrıca Harran Üniversitesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

SİYASİ KARİYERİ

Mehmet Ali Cevheri, ilk olarak 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir. AK Partili olan Cevheri, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinde de Şanlıurfa’dan aday olmuş ve bir kez daha seçilerek TBMM üyesi olmuştur.

İki dönem boyunca milletvekili olarak görev yapan Cevheri, TBMM çatısı altında birçok komisyonda görev üstlenmiştir. Bunlar arasında Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, Milli Savunma Komisyonu Üyeliği ve çeşitli Meclis araştırma komisyonları üyelikleri bulunmaktadır.

Mehmet Ali Cevheri, üçüncü kez milletvekili olabilmek adına 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde, AK Parti Şanlıurfa dördüncü sıradan aday olmuştur.