Mehmet CANPOLAT : SAHNEDE DEĞİL SAHADA OLACAĞIZ!

TAKİP ET

Ekrem Arpak sordu Mehmet CANPOLAT Yanıtladı.. İşte o özel röportajdan bazı başlıklar; BÜYÜKŞEHİR İLE ELE! ,İMAR SORUNU BİTECEK! ,UYUMAK YOK & YORULMAK YOK! ,HALKIN GÖNÜL TAPUSUNU DA ARAZİ TAPU SORUNUNU DA ÇÖZECEĞİZ!,HALKIN PROJELERİ HALKIN CAN KATACAĞI HALİLİYE YARATACAK!,BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR!

İlçe aday adayının belirlenmesi sürecinde üzerinde en çok tartışılan isimlerden birisiydi...

Toplanıp genel merkeze giden muhtarlar mı desem; il binası önünde kendi adayını dayayan kitle mi?!

Ve bütün bu tartışmalar arasında bir gün olsun polemiğe;  kimseyi ötekileştirip direk rekabete girmeden mağrur ve vakur duruşla süreci oldukça yöneten isimdir Mehmet Canpolat.

Urfa merkez ve dahi civar ilçeler içerisinde en gözde olanı yani Haliliye  Ak Parti belediye başkanı isim.

Seçim sürecinde gösterdiği kavgadan, polemik ve algı operasyonlarından uzak tavrını bu günler de sürdüren sevgili Canpolat ile bir araya gelmemiz oldukça meşakkatli oldu!

Derdin Reis-i Cumhur mübarek! (latife tabi ki; zira Mehmet Canpolat adının açıklandığı ilk günden beridir günde 3-4 saatlik uyku dışında canla başla sahada yürütüyor seçim çalışmasını, masada değil! Hal böyle olunca da oturup iki kelam etmek oldukça zor tabi.

Günün herhangi bir saati Haliliye'nin sokaklarında esnafın, vatandaşın ellerinden tutmuş; yüreklerine dokunan Canpolat ile karşılaşabilirsiniz. Yine Haliliye de yer alan seçim bürosu gün boyu sevenlerinin yanı sıra sorunlarının çözümü için Mehmet Canpolat'ı umut gören vatandaşlarla dolup taşıyor.

BÜYÜKŞEHİR İLE EL ELE OLACAĞIZ!

Böylece saatler süren söyleşimiz başlıyor...

Grup grup misafirlerinden arta kalan zaman aralıklarına sığdırıyoruz söyleşimizi.

M.C : Ekrem Bey; bizim belediyecilik anlayışımız öncelikle Cumhurbaşkanımızın ısrarla vurguladığı gibi; günde 4-5 saatlik uykunun insan sağlığı için yeterli olduğu bilinci ile geriye kalanı çalışarak geçirmek olacak.

Asla durmayacağız ve asla yorulmayacağız. Ancak en önemlisi BŞ Belediyemiz ve inşALLAH BŞ Belediye başkanımız olacak Zeynel Abidin Beyazgül ile ortak irade, istişare ve sorunların çözümüne dair ortak projeleri ortak irade ile çözme yoluna gideceğiz.

BŞ belediyemizin bütün şehrin çatısı olduğu gerçeğinden hareketle tek yürek hizmet anlayışı ile yeni bir sinerji yaratacağız ve buda ilçemize gelecek hizmetlerin önünü açacak; hizmet noktasında elimizi çok daha güçlendirecektir.

Uzun yıllardır il teşkilatı içerisinde olmasının ilçeyi tanıma, analiz etme ve sorunları tespit noktasında kendisine hatırı sayılır tecrübeler kattığını vurguluyor ve soruyorum.

E.A: Haliliye'nin en büyük sorunu ne ve nasıl çözeceksiniz?

SAHNE DEĞİL SAHADA OLACAĞIZ!

Sorum henüz biterken ve bir yandan misafirleri ile ilgilenen Mehmet başkan kararlı bir ses tonu ile;

M.C: Bir kere ben ve ekibim mesaimizin çoğunu sokakta halkımız ile geçireceğiz. Yani şova yönelik sahne siyaseti değil; saha da halkın hizmetkarlığına soyunmuş gerçek gönül belediyeciliğinin neferi olacağız.

HALKIN GÖNÜL TAPUSUNU DA ARAZİ TAPU SORUNUNU DA ÇÖZECEĞİZ!

Kırılan çay bardağımın yerine gelen demli çayı yudumlarken gözlerinin içi parlıyor Mehmet balkanın. Ondaki heyecanı yüreğimde hissediyorum. Elimden tutup:

M.C: Ekrem Ağabey; ben bu şehrin evladıyım. Burada nefes alıyor, burada boy veriyor ve burada yeşeriyorum. Pek tabi ilçenin sorunlarını yakinen biliyorum ama bilmek yetmez; çözebildiğimiz kadarı ile ilçeme hizmet etmiş olacağım.

En büyük sorunumuz 32 mahallemizin 10'nunda yaşanan tapu ve imar sorunu elbette!

Haliliye halkı haklı olarak doğalgaz istiyor. Gerekli girişimleri yaptığımızda kurumlar haklı olarak tapusu, imarı olmayan arazilere, evlere kanunlar çerçevesinde hiç bir işlem yapamıyor!

Yani hem devletin resmi kurumlarının hem belediye olarak bizlerin elini kolunu kör düğümle bağlayan gayet ciddi bir sorun ile karşı karşıyayız.

Hayırlısı ile seçim sonrası halkımız teveccüh eder bu kutsal makamı bize layık görürlerse: BŞ belediye başkanımız ve ekipleri ile ilk önceliğimiz ilçenin tapu ve imar sorununu çözmek olacak.

Sorun öyle büyük ki: sadece doğalgaz değil; okul, su, yeşil alan, park bahçe, elektrik gibi hayati her hizmet noktasında karşımıza aşılması zor engeller çıkarıyor!

Bu noktada umutluyuz çünkü BŞ belediyesi ile uyumlu çalışan ekiplerin çok daha hızlı çözümler üreteceği fikri ve inancını taşıyorum.

UYUMLU OLACAĞIZ!

Konuşmasının her bölümünde BŞ belediyesi ile birlikte çalışmanın önemine değinen Canpolat bunu şöyle açıklıyor:

M.C: Bir kere merkez ilçelerinin sorunlarının ivedilikle çözümü bütün ilçelerin BŞ belediyesi ile uyumlu olmasına bağlı fikrindeyiz.

Dolayısı ile bundan sonra ayrı gayrımız olmayacak... Bakın sistem aynen şöyle işleyecek.

1- Şehrin herhangi bir noktasında müdahale gerektiren hizmet veya aksaklıklara oraya en yakın belediye ekibi müdahale ederken: Bu bizim belediyenin alanıdır, değildir demeden en kısa sürede sorunu çözecek.

2- Bütün ilçe belediyeleri ve BŞ belediyemizin şehri bütünü ile sahiplenerek ve birbiri ile uyumlu, ayrı gayrısı olmayan bir hizmet anlayışını güdecek.

BŞ belediye başkanımız bu şehrin belediyecilik anlamında ağabeyi olduğuna göre ağabeyin tecrübeleri, bilgi birikimleri bizim için yol gösterici olacak.

İşte bizler bunları sağladığımızda çözülmeyecek tek bir sorunumuz kalmayacaktır.

HALKIN PROJELERİ HALKIN CAN KATACAĞI HALİLİYE YARATACAK!

Misafirlerin yoğun ilgisi nedeni ile sık sık kesilen ve bir türlü odaklanamadığımız söyleşi sohbetimiz Mehmet Canpolat resmi sosyal medyasında giderek çığ gibi ilgi gören proje davetiyesi ile devam ediyor.

E.A: Sevgili Başkan; sosyal medyanızda bugüne kadar nadir görülmüş bir çağrıda bulundunuz! İlçe halkından sorunların çözümüne veya geleceğe dair projelerini getirmelerini ve bu projeleri birlikte değerlendirmeyi talep ettiniz. 

Merak ediyorum açıkçası ve samimiyetle cevap vereceğiniz inancıyla soruyorum: Bu çağrı seçime yönelik mi yoksa seçildikten sonra bu çağrı ile gelen projeleri değerlendirecek misiniz?

Gülümsüyor Mehmet Başkan. 

M.C: Ekrem Ağabey; beni az çok tanımışsındır. Yapmayacağım, yapamayacağım ve ya inanmadığım hiç bir işe girişmem, imza atmam...

Tamamen profesyonel bir ekiple başlattığımız proje daveti ile halkımızla omuz omuza vermeyi ve şehri birlikte canlandırmayı şiar edindik.

Ben Urfa halkının bütünün imkan verildiği vakit neler başarabileceğinin farkında bir adamım. 

Ayrıca "En iyi ben bilirim!" değil; halkımla birlikte bulur, çözerim yani bir başka deyimle gönül belediyeciliğinin gerekliliği olan dayanışmaya önem vereceğiz.

Profesyonel ekibimiz titizlikle gelen her projeyi değerlendirmeye alıyor. Sağ olsun şimdiden ciddi ve hatırı sayılır sayıda proje geldi bilgi merkezimize. İçlerinde en doğru ve en yararlı, uygulanabilir olanları alarak hemen aktive etmeye çalışacağız.

HALİLİYE "CAN" LANACAK!

Başkana seçim kampanyasının soyadını çağrıştıran can vurgusunu soruyorum.

M.C: Sağ olsun sevenlerimizin tevecühleri ile yürüttüğü bir seçim çalışması bu. Ancak bu başlık sade bir seçim mottosu olarak kalmayacak...

İlçemizin bütün dinamikleri ile yürek yüreğe siyaset anlayışımıza CAN katacağız.

Bir yandan şehrin ekonomisi normal değerlerine ulaşırken diğer yandan kültürel, spor, sanat alanlarında da CAN'lanacak ve hep birlikte bu ilçeyi yılın her günü canlı, yaşanılabilir, sakinlerinin huzur, başarı, refah içinde nefes aldığı ilçe haline hep beraber getireceğiz.

Katılımcı, şeffaf ve sosyal belediyecilik anlayışının gerektirdiği her türlü eylem ve söylemi pratize ederek bireysel değil, toplumsal bir belediyecilik anlayışına CAN katacağız.

BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR!

Başkanım ilçeye dair projeleri ve bu projelere olan güveni adeta göz bebeklerin de mutluluğa dönüşüyor.

Resmi anlamda açıklamak için erken bulduğu projeleri olduğunu ifade ederken içten gülümsüyor.

2019 Göbeklitepe yılı olmasının bütün şehre olduğu gibi Haliliye'ye de büyük katkı vermesi adına her türlü hazırlığı yaptıklarını ifade ediyor.

İlçenin kısa sürede turizm anlamında cazibesi olan ve bu cazibeyi ekonomik anlamda döviz girdisi sağlayacak hale getirecek çalışmalara şimdiden başladıklarını söylüyor.

HASTA VE HASTA YAKINLARI BENİM YAKINLARIM OLACAK!

Sağlık anlamında üst başlıkları eksik yatak, Dr, hastane ve sağlık merkezleri olan ve Urfa'nın bütünü ile yaşadığı sağlık sıkıntısına dair de söyledikleri önemli Mehmet başkanın.

M.C: Maalesef sağlık anlamında Urfa genelinde ciddi problemlerimiz var!

Özellikle kadın doğum uzmanı, onkoloji, nöroloji ve telesami ile kapl yetmezliği alanlarında ciddi Dr, rehebiltasyon ve sağlık merkezi açığımız var!

Üzülüyor ve inanın bu eksikliklerin neden olduğu  her hasta ile hasta yakınının çektiği sıkıntıları yüreğimin derinliğinde hissediyorum.

Sağlık anlamında var olan eksikliklerin giderilmesi için başta BŞ belediye başkanımız olmak üzre; Valimiz, il sağlık müdürümüz ve pek tabi sağlık bakanlığımızla kurulacak iletişim ağında bir hasta kadar acı, bir hasta yakını kadar sıkıntı çeken Haliliye'li vatandaş duygusu ile sorunların çözüm noktasında olacağım.

Çünkü meseleyi çözmenin en önemli adımı o duyguyu hissetmektir. İşte bu duyguyla sağlık alanında var olan sorunları el ele çözeceğimize inanıyorum. Ve çözüm noktasında ne gerekiyorsa yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

Mehmet başkanla kucaklaşıp mecburen vedalaşırken; karşımda Haliliye aşığı ve bu toprakların sorunlarına hakim; sorunların çözümü noktasında kararlı güzel bir adam görüyorum.

Yolu sevgiden geçen ve giriştiği işi, yapacaklarını aşkla yapan insanlar mutlaka başarırlar.

Mehmet Canpolat sevgi dolu yüreğini Haliliye aşkı ile harmanlamış o güzel adamlardan biri olarak bu ilçemize çok büyük hizmetler getirecektir.

Kendisine başarılar diliyor yeni bir söyleşiye kadar sevgi ile kalın diyorum.

YOKLUĞU DA YOKSULLUĞU DA İYİ BİLİRİM!

Misafirlerinin ellerinden tutan Canpolat başkanın omuzları dikkatimi çekiyor! Ve yüzüne düşen o Urfa halkının ezgin, kırılgan, misafirperver, candan duruşunu.

Bu toprakların güzel insanı kokuyor Mehmet Canpolat.

Kendisine ilçede halkın ekonomik ve sosyo ekonomik durumu hakkında ne denli bilgisi olduğunu soruyorum.

Sibel Can'ın sesinden dinlemeyi sevdiğim o bildik türkünün nağmelerine karışıyor başkan. "Bir Of Çeksem Karşıki Dağlar Yıkılır!"

Bakışlarında yılların yaşanmışlıkşarının umuda bulanmış hüznü var. Ama bir o kadar kararlı, bir o kadar "Bitecek" enerjisini veren...

M.C: Ekrem Ağabey; söyleşimizin başında da ifade ettiğim gibi: Ben bu şehrin toprağında, suyunda yoğruldum. Elbette ki ilçe halkının özellikle bir kesiminin işsizlik, madde bağımlılığı ve istihdam alanı eksikliği nedeni ile yaşadığı sorunları biliyorum.

İşte bu noktada ilçeye yeni istihdam alanı sağlayacak yatırımlar için var gücümüz ile mücadele edeceğiz.

Gençlerimizin ellerini tutacak ve onlarla beraber nefes alacağız.

Gençlerimiz yeter ki istesin. Daima ve bıkmadan yanlarında olacağız.

Gençlik merkezleri, ücretsiz spor, eğitim imkanı veren kurslar, hizmet birimleri ve alanlar yaratacağız.

İlçe halkı ile el ele verdiğimizde aşamayacak sorunumuz yok biliyorum.

Tıpkı yokluğu, yoksulluğu bildiğim gibi. Ama bunlar kader olmayacak Haliliye halkı için.

Mehmet başkanla kucaklaşıp mecburen vedalaşırken; karşımda Haliliye aşığı ve bu topraklarıkahhakim; sorunların çözümü noktasında kararlı güzel bir adam görüyorum.

Yolu sevgiden geçen ve giriştiği işi, yapacaklarını aşkla yapan insanlar mutlaka başarırlar.

Mehmet Canpolat sevgi dolu yüreğini Haliliye aşkı ile harmanlamış o güzel adamlardan biri olarak bu ilçemize çok büyük hizmetler getirecektir.

Kendisine başarılar diliyor yeni bir söyleşiye kadar sevgi ile diyorum.

mehmet canpolat ekrem arpak