Mehmet Özyavuz: 'Harran'a 30 Yılda Verilen Hizmetleri 5 Yılda Katlettiler'

TAKİP ET

Yerel seçimler için geri sayım hızlanırken, Harran Belediye Başkanlığı seçiminin en yakın galibi Mehmet Özyavuz, mevcut MHP'li Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un, 30 yılda verilen hizmetleri 5 yılda nasıl yerle bir ettiğini fotoğraflı belgeleriyle açıkladı. Özyavuz, 'Bunların hesabı sorulacak' dedi.

Özyavuz, Güneydoğu TV’nin canlı yayın konuğu olarak katıldığı prgramda, ekranları başındaki halka seslendi. Önce muhtarlık, ardından İl Daimi Encümen üyesi olarak 13 yıl, belediye başkanı olarak da tam 10 yıl hizmet verdiği Harran ‘ın mevcut belediye başkanı ile  bırakın ileri gitmeyi 30 yıl geriye gittiğini söyledi.
 
Muhtarlık, il daimi encümen üyeliği ve iki dönem Belediye Başkanı olarak hizmet verdiği Harran halkının 31 Mart yerel seçimlerinde kararını değişimden yana kullanacağından emin olduğunu ifade eden Özyavuz, seçimin galibi olduklarını ilan etti.
 
2009’dan 2019 yılına kadar Belediye Başkanlığı yaptığı Harran’ın dünden bugüne geldiği durumu gözler önüne seren Özyavuz, programın başında önce Harran’ın 2019 yılında görevini teslim ettiği görüntüleri ile mevcut halini fotoğraflarla halka gösterdi.
 
PARKLAR, MESİRE ALANLARI YERLE BİR
İl encümen üyesi olarak 18 yıl, ardından Belediye Başkanı olarak 10 yıl görev yaparken Harran halkının kendisini tanıdığını görevleri süresince neler yaptığına halkın tanık olduğunu  ifade eden Mehmet Özyavuz, “Harran sıcak bir bölge. Bundan dolayı sosyal donatılı alanlara, mesire yerlerine, park yapımına, ağaçlandırmaya  çok önem verdik. Oysa bugün  bakıyoruz ya yerle bir edilmiş ya da satılmış” dedi. 
 
KAMUYA AİT ALANLAR ÖZEL MÜLKİYET GİBİ 
Mehmet Özyavuz, kamuya ait alanların özel mülkiyet gibi kullanıldığını ifade ederek, “Jandarma ve emniyetin önünde çok güzel yeşil alanlar. Hem içerde ağaçlandırma yaptık. Hem de ihtiyaç duyulduğunda sökülür boş alanlara taşınır diye sık ekmiştik. Şimdi hepsi kesildi, ağaçlar katledildi. Bir dikili ağaç bile kalmadı” diyerek, söylediklerini öncesi ve sonrası fotoğraflarla belgeledi.
 
Şehit İbrahim Taş adına belediye önünde park yaptıklarını, oturma grupları, kamelyeler oluşturduklarını, ağaçlandırma yaptıklarını ancak, bugün bundan eser kalmadığının altını çizen Mehmet Özyavuz, şunları söyledi:
 
“Bunların tamamı katledildi. Belediye Başkanı kendi özel aracı için buraya vip giriş düzenledi. Başka bir şey yok. İbrahim Taş Parkının içinde düzenlediğimiz oyun grupları ve oturma alanlarından eser dahi kalmadı.”
 
SOSYAL TESİSİ YIKIP SEÇİM BÜROSU YAPTILAR
 
Mehmet Özyavuz,  Şehit  Ali Haydar adına yapılan, içinde spor sahası, basketbol sahası, fitnes salonu bulunan sosyal tesislerin de yerle bir  edilip, Seçim Bürosu yapıldığını belirterek, bunu da öncesi ve sonrası fotoğraflarla belgeledi. Özyavuz, “Bundan sonrasında akibeti ne olacak? satılacak mı kalacak mı onu da bilmiyoruz” ifadelerine yer verdi. 
 
Mehmet Özyavuz, “Kanal boyu” olarak bilinen alanda içinde sosyal donatılar olan park açtıklarını anımsatarak, burasının da  önceki halinden eser almadığını ifade etti. Özyavuz,  PTT binasının karşısındaki alanın da fotoğraflarını göstererek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Burası kırsaldan gelen halkımızın dinlenebileceği bir alandı. Şimdi burası da yok. Koca koca değerli palmiye ağaçları acımasızca kesildi.  Biz bu alanı Valimiz  Ziyaeddin Akbulut döneminde ben de encümen üyesiyken ilçemize kazandırmıştık. 
 
 Süleyman Demirel Mahallesinin olduğu alanda da park yapmıştık, içinde herşey vardı. Maalesef o da yerle bir oldu” diyerek, parkın mevcut harabe halinin fotoğraflarını gösterdi. 
 
“SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?”
Özyavuz, Nihat Çiftçi’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye kapalı semt pazarı ve otogar kazandırdıklarını anımsatarak, “Hiçbir şey yapamadıkları için şimdi semt pazarı ve otogarı Harran’a kazandırdıklarını söylüyorlar. Ayıptır ayıp. Bunların Nihat Çiftçi döneminde belediyemizin girişimleriyle yaptırdığımızı herkes biliyor, kimi kandırıyorsunuz?” diye sordu.
 
Mehmet Özyavuz, 30 yılda yapılanların nasıl yıkıldığını anlattıktan sonra kendisinin 2009 yılında Belediye Başkanı olmadan önceki Harran ile 2009 ile 2019 arasındaki Harran’ın fotoğraflarını da öncesi ve sonrası olarak ekran başındaki izleyenlere tek tek gösterdi.
 
Yol, kanalizasyon, taziye evleri, çok amaçlı salonlar ve Kültür Merkezi  gibi sayısız hizmetlerini yine fotoğraflarıyla anlatan Mehmet Özyavuz, sosya belediyecilik, sosyal ve kültürel faaliyetler ile eğitime dair hizmetlerini de tek tek hatırlattı.
 
Hazırlık kursları ile çok sayıda Harranlı öğrenciyi Anadolu Liseleri ve üniversitelere kazandırdıklarının altını çizen Mehmet Özyavuz, şimdi bu hazırlık sınıflarının da yıkıldığını söyledi.
 
Son olarak Harran’ın hastanesiz de bırakıldığını ifade eden Başkan Özyavuz, hastaların Akçakale ve Şanlıurfa il merkezine gitmek zorunda bırakıldıklarını belirterek, “Biz kesin geleceğiz. Geldiğimizde de yıktıkları, yerle bir ettiklerinin hesabı tek tek sorulacak” dedi. 
 
“80 bin nüfuslu Harran halkının vebali onların boyunlarına” diyen Mehmet Özyavuz, zaman darlığı nedeniyle elindeki diğer belgeleri gösteremedi. "Harran halkı bunları zaten biliyor" diyen Özavuz,  hemşerilerine şöyle seslendi:
 
“Değerli hemşerilerim rahat olsunlar, Allah'ın izniyle seçimi biz kazandık. Şimdi harıl harıl dağıtım yapıyorlar. Halkımız onlar ne dağıtıyorlarsa alsınlar analarının ak sütü gibi helal olsun. Ama Harran halkı hizmet edeni de hizmeti yıkanı da canlı canlı her gün görüyor. Bunun hesabını sandıkta soracaktır. 
 
Tüm hemşerilerimden Pazar günü sandık başında olmalarını ve sandıklara sahip çıkmalarını bekliyorum. Zafer halkımızın büyük birliğinin olacaktır. Biz geldiğimizde yıktıklarını yapmakla kalmayıp, yenilerini ekleyeceğiz.”
 

Mehmet Özyavuz Harran Harran BBP