Memur Maaşı İddiası Kafaları Karıştırdı

TAKİP ET

'Temmuzda en düşük memur maaşının net 17 bin lira olacağı' iddiası kafaları karıştırırken, İletişim Başkanlığından konuya ilişkin açıklama geldi.

“Temmuzda en düşük memur maaşının net 17 bin lira olacağı” iddiası kafaları karıştırırken, İletişim Başkanlığından konuya ilişkin açıklama geldi.

İletişim Başkanlığınca sosyal medyada yer alan, "Temmuz ayında en düşük memur maaşının net 17 bin lira olacağı" iddiaları yalanlandı. İletişim Başkanlığı “Net memur maaşı 22 bin lira olacak.” açıklamasında bulundu.

“TEMMUZDA MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK”
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, A Haber’de konuşan çalışma ekonomistinin, en düşük memur maaşının brüt 22 bin lira olacağını sehven söylediği aktarıldı. Memur maaş zammına ilişkin yöneltilen iddiaların asılsız olduğu belirtilen açıklamada, "Temmuz ayında en düşük memur maaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği üzere net 22 bin lira olacaktır." denildi. Çalışma ekonomisti, daha sonra en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı düzeltmesini yaptı.

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak.” demişti.
 

Memur Maaşı İddiası Kafaları Karıştırdı 17 bin 22 bin A Haber son dakika haberleri Haber Şanlıurfa Urfa haberleri