Merak Edilen Soru Yanıt Buldu: Urfa En Az Oruç Tutan İller Arasında

TAKİP ET

Ramazan ayı başladı ve bugün ilk iftarlar açılacak. Bu yıl 29 gün boyunca sürecek olan Ramazan ayında ilk iftarın ne zaman yapılacağı merak konusuydu. 'En uzun oruç hangi şehirde, en kısa oruç hangi şehirde?' gibi sorularda, yanıtını buldu.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk sahurlar yapıldı. Sahurların ardından bu sabah en çok sorulan sorulardan biri de en uzun orucun hangi ilde tutulduğu. Merak edilen bu sorular Ramazan’ın ilk gününde yanıt buldu.

İLK İFTAR IĞDIR’DA

29 gün boyunca sürecek olan Ramazan ayında ilk iftar saat 18.25’te okunan ezanla açılacak. İlk iftar ise Iğdır’da açılacak. Orucun ilk günü Sinop’ta yaşayan vatandaşlar 13 saat 56 dakikayla en uzun orucu tutacak.

EN KISA ORUÇ TUTACAK İLLER

Orucun en uzun tutulacağı ilin yanı sıra, en kısa oruç tutacak iller de belli oldu. Buna göre Adana, Kilis, Hatay, Mersin ve Şanlıurfa en kısa orucu tutacak iller. Bu iller oruç toplam 13 saat 47 dakika sürecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı hesaplamalarına göre şevval ayının hilali Ramazanın 29’uncu günü akşamında görülecek. Bu sebeple Ramazan ayı 29 gün sürecek.

Şanlıurfa Oruç Ramazan İftar