Meral Akşener'den Erdoğan'a 'Kader' Tepkisi: "Terbiyesizlik…"

TAKİP ET

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem için 'kader planı' değerlendirmesine tepki gösterdi. Akşener, 'Tedbir almayıp, sorumluluğunu yerine getirmeyip, milletimizin enkazdan uzanan elini tutamayıp, üstüne de, tevekkülden bahsedip, meseleyi kadere havale etmek; şuursuzluktur, aymazlıktır, terbiyesizliktir.' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. .

“ASLA UNUTMAYACAĞIZ”
Meral Akşener, “Yakın tarihimizin, en büyük acısını yaşıyoruz. Ama tüm acılarımıza rağmen, her zaman olduğu gibi, yan yanayız. Ve bu yarayı, hep birlikte saracağımızın farkındayız. Çünkü, ne olursa olsun, bizim mayamızda; kardeşlik var. Dayanışma var. Zor günlerde, kenetlenme var. Toplu vuran, sinmeyen ve asla yılmayan, yüreklerimiz var. Bu, dün de böyleydi; şükürler olsun, bugün de böyle. Ve yürekten inanıyorum ki, yarın da böyle kalacak.
Şüphesiz; Yaşadığımız bu felaketin izleri, ne hafızamızdan, ne de kalbimizden silinmeyecek. Hayatla ölüm arasındaki, o ince çizgiyi, memleketimizi yasa boğan, o büyük acıyı, tüm Türkiye'nin kulaklarını çınlatan, o feryatları, asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı. 

“TEK SORUMLU SENSİN SEN!”
Akşener, “Tedbir almayıp, sorumluluğunu yerine getirmeyip, milletimizin enkazdan uzanan elini tutamayıp, üstüne de, tevekkülden bahsedip, meseleyi kadere havale etmek; şuursuzluktur, aymazlıktır, terbiyesizliktir. Kendi beceriksizliğini, ‘kader planı’ diyerek, perdeleyemezsin Sayın Erdoğan. Kurduğun yağma düzeninin, ağır faturasını, ‘kader planı’na yükleyemezsin! Devletimizi yönetemediğin gerçeğini, ‘kader planı’ diyerek gizleyemezsin. Hiç kadere sığınma! Bu beceriksizliğin arkasındaki, tek sorumlu sensin sen!” diye konuştu. 
 

İYİ Parti Meral Akşener Recep Tayyip Erdoğan deprem