Meteoroloji: Kuvvetli Yağışlar Geliyor!

TAKİP ET

Meteoroloji Perşembe gününden itibaren yurt genelinde yağışlı havanın hakim olmasını beklediğini açıkladı. Peki, yağışlar ne zaman son bulacak? Deprem bölgesinde hava durumu nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir uyarı yaparak ülke genelinde yeni bir yağışlı havanın geleceğini açıkladı. 22 Mart Çarşamba (bugün) itibariyle beklenen yağışlı havanın genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Güney ve iç kesimlerde ise yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

Yağışlı havanın çarşamba günü Batı Akdeniz, Marmara, Ege, Batı İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de etkili olacağı; Perşembe günü ise yurt geneline yayılacağı ifade edildi. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının yer yer mevsim normallerinde yer yer ise mevsim normallerinin üzerinde ve altında kalabileceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte Doğu Anadolu’nun doğusunda ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerindeki dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğunun da altı çizildi.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan açıklamaya göre deprem bölgesinde Perşembe günü (23 Mart) yağışların etkili olması bekleniyor. Perşembe günü Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’ı etkisi altına alacak olan yağışlar; Cuma günüyse Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa’da da etkili olacak. Bu bölgelerde yerel ve kuvvetli yağışların oluşması bekleniyor.

Deprem bölgesinde hava sıcaklığının bu hafta boyunca mevsim normallerinde, yer yerse mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin ediliyor. 

ŞANLIURFA HAVA DURUMU

Şanlıurfa il genelinde hava bugün açık ve güneşli, sıcaklıklar ise 21 dereceyi gösteriyor. Yarın havanın kapalı olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ise 19 derece olarak tahmin ediliyor. Cuma günü başlayacak olan sağanak yağışlar, il genelinde etkili olacak ve Pazartesi gününe kadar devam edecek

meteoroloji genel müdürlüğü şanlıurfa hava durumu sağanak yağış