Millet İttifakı Ortak Mutabakat Metnini Açıkladı!

TAKİP ET

Altılı masanın liderleri 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni' Tanıtım Toplantısı düzenledi. Toplantıda, 'Ortak politikalar mutabakat' metninin detayları Millet İttifakını oluşturan siyasi parti liderleri tarafından açıklandı.

"Hükümet programı" olarak nitelendirilen metin 9 başlık ile 80'e yakın maddeden oluşuyor. Seçim beyannamesi özelliği taşıyan metin; 9 ana başlık altında 2 binin üzerinde yeni düzenlemeyi kapsıyor. Mutabakat metni "Hukuk, Adalet ve Yargı", "Kamu Yönetimi", "Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık ve Denetim", "Ekonomi, Finans ve İstihdam", "Bilim, AR-GE, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm", "Sektörel Politikalar", "Eğitim ve Öğretim","Sosyal Politikalar", "Dış Politika, Savunma, Güvenlik ve Göç Politikaları" başlıkları altında toplandı.

“HÜKÜMET PROGRAMININ ANA OMURGASINI OLUŞTURACAK”

Mutabakat metninde, 240 sayfalık ana başlık, 75 alt başlık, 2300'den fazla somut hedef yer alıyor. Düzenlemeler arasında seçim barajının yüzde 3'e düşürülmesinden okullarda ücretsiz yemeğe kadar birçok farklı konu yer alıyor.

Metinde yer alan açıklamada, Ortak Mutabak Metni'nde belirtilen ifadelerin Ortak Cumhurbaşkanı Adayı’nın Seçim Beyannamesinin ve seçimlerden sonra uygulanacak Hükümet Programının ana omurgasını oluşturacağı vurgulandı.

Hükümet programı Altılı Masa seçim aday şanlıurfa Mutabakat metni Seçim Beyannamesi CHP Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Meral Akşener Saadet Partisi DEVA Partisi Ali Babacan Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Demokrat Parti Gültekin Uysal