Millet İttifakı Seçime Ortak Liste İle Gidiyor

TAKİP ET

Millet İttifakı cephesinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar sürerken DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin seçime CHP listesinden gireceği belirtildi.

Millet İttifakı cephesinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar sürerken DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin seçime CHP listesinden gireceği belirtildi.

Alınan son bilgilere göre DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) listesinden girecek. Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulmasına üç gün kala, partilerden yeni hamleler gelmeye devam ediyor.

CHP VE İYİ PARTİ’DE FERMUAR SİSTEMİ 
CHP ve İYİ Parti, oy potansiyelinin düşük olduğu ve vekil sayısı 5'ten az olan Çorum, Van, Adıyaman, Aksaray gibi 10 ilde ortak liste yapma kararı almıştı. Bazı illerde ortak milletvekili adayı listesi üzerinde çalışan İYİ Parti ve CHP, Millet İttifakı'nın milletvekili sayısını artırmak için, milletvekili çıkarma olasılığı düşük olan illerde seçime, fermuar modeliyle girme kararı aldı. Fermuar modeliyle seçime girilecek illerdeki aday liste sıralaması, CHP ve İYİ Parti'nin önceki seçimlerde aldığı oy oranı ve seçmenin eğilimine göre belirlenecek. Buna göre, 10 ilin 7'sinde CHP'nin adayı, 3'ünde İYİ Parti'nin adayı ilk sırada yer alacak.
 

Millet İttifakı Seçime Ortak Liste İle Gidiyor siyaset seçimler 14 Mayıs Haber Şanlıurfa