Milletvekili Cevheri'den 15 Temmuz mesajı

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Mehmet Ali CEVHERİ, mesajında "Milletimiz 15 Temmuz 2016 gecesi hürriyet ve istiklaline bağlılık sınavından her zaman olduğu gibi yine alnının akıyla ve büyük bir onurla çıkmayı başarmıştır.
O karanlık başlayan gece; sinsice ve alçakça planlanan hain darbe girişimine karşı, Milletimiz Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız liderliğinde destanlaşan şanlı bir mücadele sergilemiştir.
Karanlık gece boyunca onur mücadelesi yapan milletimiz, sabah ile birlikte aydınlığa ulaşmıştır.
Bu milletimiz için gerçek bir hürriyet ve istiklal direnişi olmuştur.
15 Temmuz 2016 gecesinde iman, teknolojiye üstün gelmiştir. O gece; Devletimiz, Milletimiz, Meclisimiz ve Cumhurbaşkanımız, topyekûn alçak ve hain bir darbe teşebbüsünün hedefi olmuş, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla tek yürek olan kahraman milletimiz, sel olup, meydanları doldurmuştur.
Bu ihanete karşı duran 251 kahraman vatan evladı şehitlik mertebesine yükselmiş, 2.626 kahraman vatandaşımız da gazi olmuştur.
Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimiz, canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Devletimizin vatan savunması için büyük fedakârlıklarla temin ettiği silah ve sistemler, sindirmek ve yok etmek için milletimize yöneltilmiştir.
Bu sırada o kadar ileri gidilmiştir ki, birçok stratejik hedef ile birlikte TBMM’de hedef alınarak bombalanmıştır. Bu ‘hayasızca akını’ düzenleyen, sinsice devletin bünyesine yerleşip bir ur gibi büyüyerek, bu alçak ihanete kalkışan şebeke, üst akıl tarafından idare edilen, FETÖ’dür.
Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi, Şanlıurfa’mızda da gencinden yaşlısına, tüm hemşehrilerimiz, 15 Temmuz gecesi üzerlerine düşeni yapmış, şehrin meydanlarını doldurmuş, emanetlerine sahip çıkmış ve hainlerin emellerine ulaşmalarına engel olmuşlardır.
Aziz milletimiz, sahip olduğu iman, feraset ve yüksek bir ruhla, birlik ve beraberlik içinde, dik bir duruş sergileyerek vatana sahip çıkmış, FETÖ’nün darbe teşebbüsü, Allah’ın izni, Reisimizin Liderliği ve milletimizin kararlılığı ile bertaraf edilmiştir.
‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün dördüncü yıldönümünde, başta vatanımıza ve demokrasimize karşı yapılan hain kalkışmaya direnen, bu uğurda canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlık ve esenlikler dilerim.
Kahraman milletimizin ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tebrik eder, saygılarımı sunarım." 
ifadelerine yer verdi.

15 temmuz 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü mehmet ali cevheri̇