Milli Araba Togg, Rekor Kırdı!

TAKİP ET

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil Togg için ön siparişlerin açılmasına ilişkin "İki günde, bu yılın üretilecek araç sayısının üzerinde sipariş verdik. İki günde verilen Togg siparişi, geçen yıl Türkiye'de satılan elektrikli aracın tam 4 mislinin üstünde" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ön sipariş süreci başlayan Türkiye'nin yerli ve milli arabası Togg hakkında açıklamalarda bulundu.

Hisarcıklıoğlu, "2017'de bir yola çıktık biz. İnşallah bu ayın sonunda ilk aracımızı çıkartıyoruz. Satışları açtık. İki günde, bu yılın üretilecek araç sayısının üzerinde sipariş verdik. İki günde verilen sipariş, geçen yıl Türkiye'de satılan elektrikli aracın tam 4 mislinin üstünde. Yüzde 100 bize ait, teknolojisi, karar verme merkezi, markası bizim. İlk üretimde yüzde 50'lik, inşallah iki sene sonra yüzde 75'i bütün tedariki Türkiye'den yapılmış, Türk bilişimcisi tarafından karşılanmış yüzde 100 elektrikli otomobili ki gelişmiş birçok dünya ülkesiyle aynı zamanda yarışa çıkıyorsun. 120 yıldır Türk insanının hayali bu. 60 yıl önce Devrim Otomobili yarıda kalmış bir rüyaydı. Allah'ın izniyle inşallah bir engel çıkmazsa yarıda kalmadan dünyanın en güvenilir sertifikasına haiz arabayı çıkartacağız. Bu eserin de sahibi ne TOBB, ne bir başkası. Bu eserin sahibi sizlersiniz." ifadelerini kullandı.

Togg araba Rıfat Hisarcıklıoğlu TOBB