Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa'daki Patlamanın Dış Etkiden Dolayı Kaynaklanmadı

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 13 Kasım tarihinde meydana gelen patlamanın herhangi bir dış etkiden kaynaklanmadığını ve mühimmatın depolama koşullarından dolayı patladığını belirtti.

Şanlıurfa'daki 20 Zırhlı Tugay Komutanlığı çevresinde peş peşe 2 patlama meydana gelmiş, Şanlıurfa Valiliği, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki mühimmat deposunda meydana gelen iki patlamada 17 kişinin yaralandığını bildirmişti.

PATLAMA NEDEN OLDU?

Patlamayla ilgili Milli Savunma Bakanlığı şu açıklamayı yaptı: Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 13 Kasım tarihinde meydana gelen patlama ile ilgili görüntülere ve görgü tanıklarının beyanlarına dayanarak yapılan ilk inceleme ve değerlendirme sonuçlarına göre, olayın herhangi bir dış etkiden kaynaklanmadığı, mühimmatın mevsimsel değişiklik ve mevcut depolama koşullarından etkilenerek yapısının bozulması sonucunda reaksiyona girmesi nedeniyle meydana gelmiş olabileceği değerlendirilmektedir.

Patlamayı PKK Üstlenmişti

 Terör örgütü PKK'nın medya organı  ANF'de yer alan habere göre, yazılı bir açıklama yapan grup, “Şanlırfa'da konuşlanmış TSK'ya ait 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı yerleşkesinde bulunan cephanelik deposu 13 Kasım 2019 günü 22:30 saatleri civarında ‘Aynur Ada - Delal Amed İntikam Birimi’miz tarafından imha edilmiştir” denilmişti.

 

milli savunma bakanlığı Şanlıurfadaki patlama pkk