MÜLTECİ PROTEZİNDE YAPILAN BÜYÜK RANT VE HAKSIZ KAZANÇ

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Ortez-Protez işi yapan Ortopedi medikalcileri, mülteci,muhacir kardeşlerimizin protez tedavisinden kendilerinin imalatı olan ürünlerinden almadıklarını ve dışarıdan ürün getirildiğini söylediler.

Şanlıurfa’da Ortez-Protez işi yapan Ortopedi medikalcileri, mülteci,muhacir kardeşlerimizin protez tedavisinden kendilerinin imalatı olan ürünlerinden almadıklarını ve dışarıdan ürün getirildiğini söylediler. Şanlıurfa’ya 8 yıldır yerleşen ve çeşitli zamanlarda Suriye’den iç savaştan kaçan muhacirlerin Ortez-Protez uygulamaları Valilik, Sağlık Müdürlüğü ve AFAD yetkililerin duyarsızlığı nedeniyle Şanlıurfa’daki medikalcilerden alınmadığı Şanlıurfalı medikalcilerden öğrenildi.

Suriye’deki iç savaştan dolayı ilimizde yaşayan 500 bin civarındaki Suriyeli mülteci savaşta kaybettikleri kol ve bacak uzuvlarına Şanlıurfa devlet hastanelerinde tedavi yaptırıp Ortez-Protez uygulamasından ve hizmetinden istifade etmektedirler. Bu hizmeti alırken AFAD ve çadırkent idarecilerinin duyarsızlığı nedeniyle el ve ayaklarına takılan protezlerin dış kaynaklı ve menşei belli olmayan imkanları karanlık güçler tarafından yönetilen Malatya’daki bazı dernekler tarafından bu protezler temin etmektedir, pazarlanmakta ve büyük rantlar sağlanmaktadır.

Malatya’daki muhacir dernekleri Şanlıurfa Ortez-Protez ihtiyacı olan muhacir hastalara serbest piyasada 2-3 bin TL ye temin edilebilen ürünleri 10-15 bin Tl ‘ye kadar yüksek fiyatlarla temin etmekte ve uygulamaktadır.

Şanlıurfa Ticaret Odası mesleki komite yönetiminden Murat ATMANOĞLU’ndan aldığımız bilgiye göre; “BM, ABD ve Avrupa’dan temin edilen mağdur insanlara sağlık harcaması olarak gönderilen paralar Malatya, Hatay ve Gaziantep’teki derneklere rant kapısı yapılmakta ve haksız şekilde büyük kazançlar sağlanmaktadır. Valilik, Sağlık ve AFAD yetkililerinin bize yardım etmelerini istiyoruz. Malatya’daki bu derneklerin bu rant kapısına engel olunması gerekiyor. Şanlıurfa’daki Ortez-Protez işi yapan esnaflarımız mağdur olmaktadır. Buna bir çare bulunması adına bu açıklamayı yapıyorum. Ortez-Protez uygulamasında yaklaşık 500 bin mülteci barındıran Şanlıurfa’ya destek olunması ve bu tür sağlık hizmetlerinin de Şanlıurfalı esnaf ve medikalcilerden temin edilmesi gerekmektedir.

Şanlıurfa’da ortez-protez ortez-protez uygulaması Şanlıurfalı esnaf ve medikalciler