Mülteciler Türkiye'de Barındırılmalı

TAKİP ET

"Suriye'deki depremde 5.5 milyon insan evsiz kaldı. Yeni göç dalgası başlayacak. AB de aşırı kalabalık. Bu nedenle Türkiye ile iyi anlaşmalar yapıp mültecileri orada tutalım."

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Maraş merkezli depremlerin etkilediği 10 kentte ve Suriye’de yaşanan depremin yeni bir mülteci dalgası yaratmasından endişe ettiğini belirterek, depremzedelerin Türkiye’de barındırılması gerektiğini savundu.

De Croo, Belçika televizyonu VRT'ye yaptığı açıklamada, "Bölgede barınma imkânının en çabuk şekilde nasıl sağlanabileceğine bakmamız lazım. Bunu Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ile görüştüm. Depremzedeler de zaten orada kalmayı tercih ediyor." dedi. De Croo, Suriyelilerin ne olacağı sorulduğunda, "buna bakmaları gerektiğini" ifade etti. De Croo, "Bizim kendi sığınmacı kabul sistemimiz Ukraynalılar ve düzenli mülteciler nedeniyle aşırı kalabalık. Şimdi böyle bir durum ortaya çıktı. Sistemimiz daha önce çatladı. Kırılmasını önlemeliyiz." diye konuştu. Başbakan, "Ancak AB de aşırı kalabalık. Bu nedenle Türkiye ile iyi anlaşmalar yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

Mülteciler Türkiye’de Barındırılmalı Belçika Başbakanı Alexander De Croo