MÜSİAD Adıyaman'a Konteyner Kent Kuruyor!

TAKİP ET

Asrın felaketi sonrası afet bölgesi için tüm imkânlarını seferber eden MÜSİAD, Adıyaman'da konteyner kent kurmak için harekete geçti.


MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Kahramanmaraş'ta açılan MÜSİAD Aşevi, Hatay'da kurulum çalışmaları devam eden sahra hastanesi, Kahramanmaraş Elbistan'da inşası devam eden konteyner kent ve bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgiler paylaşırken, Adıyaman'da da depremden etkilenen vatandaşlar için konteyner kent kurmak üzere harekete geçtiklerini söyledi.

“Kahramanmaraş'ta kurduğumuz 750 metrekarelik etkinlik çadırında MÜSİAD Aşevi, günlük 5 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek hizmeti sunuyor” diyen Asmalı, “Buna ilaveten üyelerimizin katkılarıyla kurulan aşevleri ve mobil mutfaklar afetten etkilenen illerimizde hizmet vermeye devam ediyor.  Aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı destekleriyle Sağlık Bakanlığımız koordinasyonunda MÜSİAD Paris ve MÜSİAD Karlsruhe üyelerimizin katkıları ile Hatay Defne'de bir sahra hastanesi kuruyoruz. Buranın da altyapısı tamamlandı. İnşallah kısa sürede hizmete girecek. Kahramanmaraş Elbistan'da üyelerimizin destekleri ile 8 bin kişi kapasiteli 2 bin adetten oluşan konteyner kent çalışmalarına da başladık. Buradaki altyapı çalışmaları AFAD koordinasyonunda devam ediyor. Eş zamanlı olarak konteynerlerimiz de sahaya gelmeye başladı. İnşallah kısa sürede depremden etkilenen vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. Bunun yanında Adıyaman’da da üyelerimizin destekleri ile konteyner kent kurmak için çalışmalara başladık. Yurt içi ve yurt dışından üyelerimizin destekleri ile ilk günden bu yana afet bölgesine 2 bin 500'e yakın tır sevk ettik. Bölgedeki temel ihtiyaç maddeleri, hijyen maddeleri, gıda, su, jeneratör, hasta yatağı, tekerlekli sandalye ve daha birçok ihtiyacı süratle bölgeye taşıdık ve bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kısa vadeli faaliyetlerimiz yanında, bölgeye yönelik uzun vadeli çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

MÜSİAD gündem deprem Adıyaman