O İlde Deprem Sonrası Nüfus Yüzde 40 Arttı!

TAKİP ET

Mersin merkezli 47 kurum ve kuruluş ile STK, depremlerin ardından zorunlu göçün 'sosyal afet' haline dönüştüğünün belirtildiği bir açıklama yayımladı. "Mersin, özel bir destek/statü kapsamına alınmalıdır. İki hafta gibi kısa bir süre içinde Mersin'in nüfusu yüzde 40'e yakın bir oranda artmıştır." denilen açıklamada Mersin'e 400 bin depremzedenin geldiği belirtildi.

Mersin'deki kurum ve kuruluş ile STK'ların temsilcileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin Ticaret Borsasında bir araya gelip, ortak metin yayımladı.

YÜZDE 40 ARTTI
Kentin içinde bulunduğu mevcut durum değerlendirildiğinde, depremzedelerin göçüyle ortaya çıkan ihtiyaçların sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde karşılanabilmesi ve kentin daha dirençli hale gelmesi için talepler bildirildi.

Metnin devamında, talebe ilişkin ayrıntılı açıklamayla "Mersin, özel bir destek/statü kapsamına alınmalıdır. 2022 il nüfusu 1 milyon 916 bin olan Mersin ve kentimizde yaşayan ve nüfus sayımına dahil olmayan yabancı uyruklu 400 bin yabancıya ek olarak, yaklaşık 400 bin depremzedeye de ev sahipliği yapmaya başlamıştır. İki hafta gibi kısa bir süre içinde Mersin'in nüfusu yüzde 40'e yakın bir oranda artmıştır." denildi.

"MERSİN, 3'ÜNCÜ BÖLGEDEN 5'İNCİ BÖLGEYE ALINMALI"
Sağlık ve eğitim dahil birçok ihtiyacın kentte arttığının vurgulandığı metinde, "Bu ihtiyacı karşılayabilmek için, bu hizmetlerin miktarını ve bunları yerine getirecek personel sayısını hızla artırmalıyız." ifadeleri kullanıldı.
 

deprem Mersin gündem nüfus nüfus artışı