O Ülkeden Türkiye'ye 10 Yıl Aradan Sonra İlk Ziyaret

TAKİP ET

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Kahramanmaraş merkezli depremzelerden dolayı taziyelerini iletmek ve dayanışma sergilemek adına 10 yıl sonra ilk defa Türkiye'ye geliyor.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler neticesinde binlerce insan hayatını kaybetti. Yaşanan felaket sonrası yerli yabancı birçok üst düzey yetkili deprem bölgelerini ziyaret ederek bu zor günlerde Türkiye'nin yanında oldukları mesajını verdi. 

 

Ziyaretler devam ederken Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry'nin Türkiye'ye geleceğini söyledi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında dayanışma sergilemek ve taziyelerini iletmek amacıyla 27 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir. Konuk Bakanın, Adana'yı ve Mısır'a ait bir yardım gemisinin varacağı Mersin Limanı'nı ziyaret etmesi ve Sayın Bakanımızla ikili bir görüşme gerçekleştirmesi öngörülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı gündem deprem Mersin Limanı