Okula Dönüş Nasıl Olacak?

TAKİP ET

Yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullarımızı 21 Eylül'de yeniden açma konusunda büyük bir çaba içerisindeyiz. Olası tüm koşullara göre planlamalarımız hazır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gümüşoluk İlkokulu'nda, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme tedbirleri kapsamında "Okulum Temiz Belgesi" takdim töreninde konuştu.

Yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk'un konuşmasının satır başları şöyle:

Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız.  Okulun hangi mekanında ne yapacağız, nasıl yapacağız, öğretmenler neye dikkat edecek, okul yöneticilerin alması gereken önlemler nelerdir, servis araçları için alınması gereken önlemler nelerdir...

Tüm bunları ayrıntılı olarak ortaya koyup simülasyonlarını yaptık.

2000 denetmen eğitim aldı. Denetmenler okulların hazır olup olmadığı konusunda, hangi tedbirlerin alındığı, hangi okulların ne ihtiyacı olduğu konusunda belirli kontrol listeleri dayalı olarak da ortaya koyuyorlar. Hazır olan okullarımız için de böyle bir belge düzenlememiz söz konusu.

Sadece dış denetim olmaz okulların öz değerlendirme yapmasını da istiyoruz. Bize 'Şu kademelerde riskin olmadığı söz konusudur' denildiğinde biz o kademelerde açarız.

Olası tüm koşullara göre planlamalarımız hazır. Bu sürece tüm toplumun destek vermesi gerekiyor. Havalar uygun olduğu sürece açık alanlar da kullanılabilir.

Tüm veliler ve görevliler HES kodu ile denetlenecek.

Uzaktan eğitimle ilgili altyapı eksikliğinin olduğu bölgeler var, mecralar var. Onlarla ilgili alınması gereken tedbirleri çalışıyoruz.

TENEFFÜSLERDE TEMAZSIZ OYUN

Bizim coğrafyamızda oynanan oyunların listesini çıkardık. Bunların için temazsız oyunlar diye bir kitapçık hazırladık. Bu oyun başlarında da bir okulda denedik. Tüm Türkiye'de yaygınlaştıracağız.

Kaynak:haberglobal

milli eğitim bakanı ziya selçuk okul