Okullarda uyum haftası başladı

TAKİP ET

Yeni eğitim öğretim yılı, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar için başladı.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı rehberlik çalışmaları ve okula uyum eğitimleri, okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için bugün başladı

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez uyum sürecinde çocuk-aile-öğretmen iş birliğinin artırılması amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Buna göre, uyum eğitimi bugün tüm okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğretmenleri tarafından ailelere yönelik yüz yüze bilgilendirme toplantısı gerçekleştiriyor.

Öğretmenler bu toplantıda, okul ortamı, eğitim-öğretim faaliyetleri, etkinlikler ve kazanımlar hakkında velileri bilgilendirecek. Bunun yanında veliler, çocukların özellikleri ve hazır bulunuş durumlarına göre gözlemlenen farklılıklarda veli kaygılarını giderici, onların okula uyum sürecini destekleyeceği faaliyetler hakkında da bilgi alacak.

Bu yıl ortaokul ve liseye başlayacak öğrencilerin uyum eğitimi süreci 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlatılacağı 12 Eylül'de uygulanmaya başlayacak. Bu kapsamda, ortaokulların 5'inci ve liselerin 9'uncu sınıflarına başlayacak öğrenciler için rehberlik ve uyum çalışmaları, 16 Eylül'e kadar devam edecek.

 

Okullarda uyum haftası