Okulların Tatil Edilmesini Eleştirdi, Sosyal Medya Karıştı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Altınbaşak Ortaokulu Müdürü Müşerref Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile deprem bölgesindeki okulların kapalı olmasını eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki okulların farklı tarihlerde açılacağını duyurmuştu. Bakan Özer'in yaptığı açıklamaya göre Gaziantep ve Osmaniye'de 13 Mart'ta, Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart'ta, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart'ta okullar açılacak.

OKULLARIN TATİL EDİLMESİNİ ELEŞTİRDİ

Bakan Özer'in söz konusu açıklamalarının ardından Şanlıurfa Eyyübiye Altınbaşak Ortaokulu Müdürü Müşerref Kaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile okulların kapalı kalmasını eleştirdi. Kaya yaptığı paylaşımda, "Bu kadar depremzedenin öğretmenine ihtiyacı var. Dünyanın dört bir yanından insanlar bölgeye destek olmak için seferber olmuşken kendi ülkemde insanların sadece psikolojisini düşünmesi ne acı." ifadelerini kullandı.

"BÖLGEDEKİ ÖĞRENENLER DE DEPREMZEDE"

Kaya'nın yaptığı paylaşımın altına onlarca yorum yapıldı. Yorum yapan sosyal medya kullanıcıları Kaya'ya tepki göstererek bölgedeki öğretmenlerin de depremzede olduğunu önce kendilerini rehabilite etmeleri gerektiğini savundu.

Şanlıurfa gündem deprem