Ömer Öcalan Kimdir?

TAKİP ET

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde yüzlerce aday yarışacak. Bu adaylar arasında daha önce de milletvekili olan birçok farklı isim var. Bunlardan biri de Şanlıurfa Milletvekili adayı olan Ömer Öcalan. Peki, Ömer Öcalan kimdir? Ömer Öcalan nereli? İşte detaylı cevaplar.

14 Mayıs 2023 tarihinde, 28. Milletvekili Seçimleri düzenlenecek. Seçimlere kısa bir süre kala, milletvekili adayları da sahada çalışmalarına devam ediyor. Bu seçimlerde yarışacak olan, dikkat çeken adaylardan biri de Ömer Öcalan. Yeşil Sol Parti’nin Şanlıurfa ikinci sıra milletvekili adayı olan Ömer Öcalan, özellikle soyadıyla dikkat çeken isimlerden biri.

ÖMER ÖCALAN KİMDİR?

Ömer Öcalan 1987 yılında Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ömerli köyünde doğan Ömer Öcalan’ın annesinin adına Fehime, babasının adı ise Mehmet’tir. Ömer Öcalan’la ilgili olarak en çok dikkat çeken detaylardan biri ise PKK’nin kurucu lideri olan ve hala İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’ın yeğeni olmasıdır.

ÖMER ÖCALAN’IN YAŞAMI

Ömer Öcalan, Kürt kökenli olarak dünyaya gelmiştir. Anadili olan Kürtçeyi çok iyi düzeyde bilmektedir. Ankara Üniversitesi’nde bulunan İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun olmuştur.

2014 ve 2016 yılları arasında Ömer Öcalan, Demokratik Bölgeler Partisi’nin Mardin il eş başkanı olarak görev üstlenmiştir. 

24 Haziran 2018 yılında düzenlenen seçimlerde Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir.

Ömer Öcalan evlidir ve 2 çocuk babasıdır.

Ömer Öcalan kimdir Ömer Öcalan nereli