Önder Aksakal'dan Washington Post'a Dikkat Çeken Soru

TAKİP ET

Washington Post Yazarı Hanry Olsen'ın "Erdoğan'ın depremi Türkiye'deki seçimleri ertelemesine izin vermeyin!" çağrısına DSP Genel Başkanı Önder Aksakal "Henry'cim, yoksa sen misin cumhurbaşkanı adayı?" diye sordu.

ABD'dedeki yayın organlarından Washington Post, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye'de büyük felakete yol açan depremi, seçimleri ertelemek için kullanabileceğini iddia ederek ABD Başkanı Biden ve diğer Batılı liderlere "Erdoğan'ı engelleyin!" çağrısı yaptı. O çağrıya DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan dikkat çeken bir tepki geldi. DSP Lideri Aksakal, gazetenin yazarına "Henry'cim, yoksa sen misin cumhurbaşkanı adayı?" diye sordu.

Türkiye 6 Şubat'ta 10 ili etkileyen büyük bir deprem yaşadı. Yaşanan bu felaketin yaralarını sarmak için birçok ülke seferber olup yardım ederken, ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarından Washington Post'ta dikkat çeken bir analiz yayımlandı. Washington Post Yazarı Henry Olsen imzalı haberde, ABD Başkanı Biden’a "Erdoğan’ın seçimi ertelemesini engelleyin." ifadelerine yer verildi.

Bu haberin gündeme gelmesinin ardından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Türkiye'nin seçimlerine dışarıdan müdehale edilme niyetine karşı tepkisini gösterdi. DSP Lideri Aksakal, twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İlginç.. Henry'cim, yoksa sen misin cumhurbaşkanı adayı? Eğer aday değilsen seni neden bu kadar ilgilendirdi Türkiye seçimlerinin yapılacağı ya da ertelenebileceği? Alemsiniz vesselam." ifadelerine yer verdi. 

 

 

 

 

 

Önder Aksakal Washington Post Erdoğan seçimler 20203