Önder Aksakal: Siyaset, Spor Kulübünde Değil Sandıkta Yapılır!

TAKİP ET

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Toplantıya EYT’lileri tebrik ederek başlayan Aksakal, “Kendini ‘genç ve dinç’ hissedenler, ülkemizin bu sıkıntılı döneminde çalışmaya devam etmelidir. Devletimizin buna çok ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Elbette karar kendilerinin olacaktır” çağrısında bulundu.

Deprem bölgesinde yaptığı inceleme ve gözlemlerini anlatan Başkan Aksakal, “Yaşanan bu büyük deprem felaketi, ülkemizdeki Kentleşme Politikalarının artık iflas ettiğini gösteriyor. Şüphesiz ki, bu büyük felaketin nedeni, depremden daha çok yanlış kentleşme politikasından, yanlış planlama yaklaşımlarından, yanlış inşaat sistemlerinden kaynaklanıyor” dedi.

"SİYASET STADYUMDA, KIŞLADA VE İBADETHANEDE YAPILMAZ”

Son günlerde yaşanan gelişmelere de değinen Aksakal, “Gönül verdikleri renklerin başarısı ve mücadelesi için heyecan yaşayan, taraftarı oldukları takımın başarısına katkı koymak için gırtlakları patlayana kadar tezahürat eden sporseverlerimizi siyasetin öznesi haline getirmeye çalışmak hiç kimsenin yararına olmadığı gibi özünde spora ve topluma da ihanettir. Bunu kurgulayanları, böyle kötü bir stratejiye siyasi çıkarları için destek verenleri en güçlü şekilde kınıyorum! Siyaset ne stadyumda, ne ibadethanede ne de kışlada yapılmaz. Siyaset spor kulübünde değil siyasi partilerin bünyesinde ve sandıkta yapılır. Sizleri provoke edenlerin, dolduruşa getirenlerin, sabah akşam liyakat dersi verenlerin önce yakınındakilere bakıp ne kadar liyakatli olduklarını görmeleri gerekmez mi?” şeklinde konuştu.

 

 

Önder Aksakal Sondakika siyaset gündem DSP