Osmanlı'nın Torunları Cumhur İttifakı'na Geçti!

TAKİP ET

Sultan 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Yeniden Refah Partisi'ndeki görevinden istifa ederek, Osmanoğlu ailesinin önümüzdeki seçimde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı’nı genişletmek isteyen AK Parti, bir heyet göndererek Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ittifaka davet etmişti. Erbakan ise bu daveti reddederek cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Bunun ardından parti içinde Cumhur İttifakı’na katılmak isteyen isimlerden istifa haberleri geldi. 

Bunlardan biri de Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. Padişahı Sultan 2. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, oldu. 

Osmanoğlu, yaptığı açıklamada, “14 Mayıs 2023 seçimlerinde Osmanoğlu ailesi olarak Cumhur ittifakı’nı desteklemek üzere, Hanedan Reisi Harun Abdülkerim Osmanoğlu efendinin müsaadeleri ve Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan Bey’in bilgisi dahilinde Yeniden Refah Partisi görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım.” ifadelerini kullandı. 
 

Osmanoğlu Cumhur İttifakı Yeniden Refah Partisi Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu