ÖZBEK : BU MU SIRA GECESİ?

TAKİP ET

Urfalı sanatçı – Müzikolog Mehmet Avni Özbek, Koro isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili olarak sosyal medya adresinden yeni bir paylaşımda bulundu.

Urfalı sanatçı – Müzikolog Mehmet Avni Özbek, Koro isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili olarak sosyal medya adresinden yeni bir paylaşımda bulundu.

Bu kadar uyarılara rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün ‘Bin yıllık bir kültür’ olan Sıra Gecesi’ni, sahnede icra edilen bir müzik toplantısı olarak tanıttığını vurguladı.

Uzun yıllar Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu şefi olarak görev yapan Özbek, şu eleştirileri gündeme getirdi.:

”Çoktan hazırlamış oldukları projelerinin ikinci adımını, ses ve görüntü kaydı olarak dün (1 Nisan 2021) Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosuna talimatla yaptırttılar. Yapılan görüntü kaydının bir karesini ibret için aşağıda sunuyorum.

BU MU SIRA GECESİ?

UNESCO’nun bile ‘sohbet toplantısı’ olarak tespit ettiği bu kültür varlığının, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından türküler çalıp-söylemeden ibaret bir ortam olarak sergilemesi nasıl bir kültür anlayışına, hangi bir vicdana sığar.

Önceden hazırladıkları projelerini Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu projesiymiş gibi gösterip, güya Koro’yu onurlandırarak seslerini çıkarmamalarını sağlamayı düşünmüşler olsa gerek.

Edindiğimiz bilgiye göre, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, bünyelerindeki bütün Koro ve Topluklara böyle ses ve görüntülü albümler yapılacakmış.

Şimdi anlaşılıyor ki Koroların isimlerinin değiştirilmesi bu projelerin tasdiki içinmiş.”

urfa sıra gecesi mehmet avni özbek