PATATESLE POZ VERMEK NEYİN NESİ?

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde de ihtiyaç sahiplerine dağıtımlar başladı. Ancak dağıtım sırasında İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan'ın bir kişiye patates çuvalı verirken fotoğraf çektirmesi büyük tepkiye neden oldu.

Binlerce ton patates ve soğanın depolarla çürümeye yüz tutması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi kanalıyla (TMO) üreticilerden alımlara başlamış ve toplanan ürünlerin 81 İl Valilikleri aracılığıyla dağıtımının yapılacağı bildirilmişti.

Bu kapsamda Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde de ihtiyaç sahiplerine dağıtımlar başladı. Ancak dağıtım sırasında İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan’ın bir kişiye patates çuvalı verirken fotoğraf çektirmesi büyük tepkiye neden oldu.

Kaymakamın bu tutumu “şov amaçlı” bulunarak eleştirildi.

CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, sosyal medya hesabından söz konusu fotoğrafı paylaşıp “Bu nedir? Sizin yardımlaşma anlayışınız bu mu? Halkımızı 1 çuval patatese muhtaç hale getirip, sonra patates verirken şov yapmak…Tükenmişliğin özeti!” ifadelerini kullandı.

‘KRONİK SORUNLARLA İLGİLENİN’

CHP’nin Hilvan doğumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da sosyal medya adresinden; şu ifadeleri paylaştı: ”Doğup büyüdüğüm Hilvan ilçesinde “patates çuvalı pozu” veren Kaymakam bey, çekimlerden fırsat bulursanız, Hilvan merkez ve köylerinin kronik sorunlarıyla da ilgilenin lütfen! Hilvan’da çöpler toplanmıyor. Boş araziye atılan çöplerin yakılması sonucu çevreye zarar veriliyor, kötü koku yayılıyor. İçme suyu, sağlıklı şekilde arıtılmadan şehre dağıtılıyor. Hilvan’da şehirler arası otobüs terminali yok, et kombinası yok. Hilvan’ın köylerine hizmet gitmiyor. Su bağlantısı yok. Her yerde çöp var.”

‘PATATESLE POZ VERMEK NEYİN NESİ?’

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar da Kaymakama tepki göstererek; “Hükümet, salgının tahribatını azaltmak için ihtiyaç sahiplerine patates, soğan ve çeltikten oluşan 2.2 milyon tonluk gıda yardımı yapıyor. Bir hadsiz çıkıp bu insani tavrı şovuna malzeme yapıyor. Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi? Yapmamız gereken çok iş var, çook!” dedi.

 

patatesle poz vermek hilvan coşkun doğan