Piyasada Altın Rüzgarı! Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

TAKİP ET

Küresel piyasalarda altın rüzgarı esmeye devam ediyor. Hem ons hem gram altın bu ay yüzde 10 değer kazanarak yeni bir rekor kırdı.

Ons altın geçtiğimiz günlerde bankacılık krizine ilişkin endişeler ile 1 yılın zirvesine yükselmişti. Birkaç gündür gerileyen ons altın yeniden yukarı doğru hareketlendi ve 2 bin doları geçti.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR
Bu içeride gram altının fiyatına da yansıdı. Gram altın, doların 19 lirayı aşmasının da etkisiyle 1234 lirayı görerek rekor kırdı.
Hem ons hem gram altın bu ay yüzde 10 değer kazandı.
İç piyasada çeyrek altın 2033, cumhuriyet altını 8 bin 364 liradan satılıyor.
FİYATLAR NEDEN YÜKSELİŞTE?
Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem para politikalarına yönelik belirsizliklerin piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırdığını belirterek, para piyasalarındaki fiyatlamalarda faiz indirimi beklentilerinin güçlendiğini kaydetti.

Bankanın gelecek iki toplantıda faiz artışlarını durdurmasını ve temmuz ayında ise faiz indirimine gideceğini öngören analistler, buna paralel tahvil faizlerindeki düşüşün altın fiyatlarını desteklediğini bildirdi.
Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 doların destek, 2.010 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

Altın gündem ekonomi