Polat : BENİM BİR ORDUM VAR, İKİNCİ ORDUM YOK

TAKİP ET

Demokrat Parti Şanlıurfa il başkanı Mustafa Polat 15 Temmuzda yaşanan darbeyi istismarı yaparak milletin huzurunu bozan ve birliğimizin sembolü olan Camilerde de siyaset yapmayı kınıyoruz. Dedi

Demokrat Parti Şanlıurfa il başkanı Mustafa Polat 15 Temmuzda yaşanan darbeyi  istismarı yaparak milletin huzurunu bozan ve birliğimizin sembolü olan Camilerde de siyaset yapmayı kınıyoruz. Dedi

Demokrat Parti Şanlıurfa il başkanı Mustafa Polat Haber Şanlıurfa'ya yaptığı açıklamada; 

Eski Genel Kurmay başkanı Orgeneral İlker Başbuğ  9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 55 yıllık siyasi yaşamının anlatıldığı İsparta İslam köydeki Demokrasi ve kalkınma müzesini ziyaret ederken Süleyman Demirel için şöyle demiştir " Gerçekten Askeri darbelerin mağdurları kim derseniz Listenin başına yazılacak ilk kişi Süleyman Demirel ' dir

O süreçleride konuştuğumuz zaman hep şunu söylerdi ' Benim bir ordum var, ikinci bir ordum yok ' derdi

Onun ağzından silahlı kuvvetler aleyhine en ufak bir kelime duymadım.

Demirel 'in bizim yaşamamızda çok önemli bir bölümü var. Bir noktada yaşamamızın ana siyasi figürlerinden, Kahramanlarından Biri . Onu daha yakından tanıma fırsatını Milli Güvenlik Kurulu Genel sekreterliği de çalıştığım dönem buldum.

Onun Devlet adamlığı, bilgisi, toleransını ve kanunlara görme şansımız oldu. Türkiye 'nin yetiştirdiği en değerli insanlardan biriydi.

Bazen hep şunu düşünüyorum.  Bakın 2017' ye girdik Mart ' tayız keşke bugün sağ olsaydı da bir akil adam olarak büyük bir siyasetçi olarak bizlere yol gösterici değerlendirmeler yapsaydı.

Onun boşluğunu ne kadar çok hissettiğimizi ifade etmek isterim.

Onun ne kadar büyük bir Devlet adamı, ne kadar büyük bir siyasetçi olduğunu değerini bu gün çok daha iyi anlıyoruz.

Yaptıkları Türkiye Cumhuriyetine verdiği hizmetler için bende bir Türkiye Vatandaşı olarak Şükranlarımı sunuyorum, minnetle anıyorum, manevi huzurunda saygıyla anıyorum " demiştir.

Evet Demokrat parti Başbakan Adnan Menderes Darbeye maruz kaldı idam edildi ve idam sehpasına giderken bile yüreğinde hep devlet ve millet aşkı vardı.

" Hakkımı helal ediyorum kimseye dargın değilim, Ülkeme ve Milletime ebedi saadetler diliyorum " demişti.

Sayın Demirel ülkeyi maddi manevi kalkındırdı 1965- 1971 arasında Türkiye Dünya ' da Japonya ' dan sonra ikinci büyük ülke oldu Enflasyon yüzde 5 kalkınma hızı yüzde 7 idi.

1971, de muhtıraya maruz kaldı başbakanlık zorla elinden alındı Kalkınan Türkiye gemisi Alabora oldu.

1975' de başbakan oldu Devlet gücünü kullanarak kimseden intikam alma yoluna girmedi ve bıraktığı yerden ülkeye hizmetleri devam ettirdi 3 Nisan 1977' de Şanlıurfa Sulama tünellerinin temellerini attı.

Şanlıurfa Çimento fabrikası, SSK hastanesi, Şanlıurfa Doğum hastanesi, Ziraat fakültesi temellerini attı.

Şanlıurfa Zirai Aletler fabrikası ve Şanlıurfa Halı fabrikasını açtı.

Yine Süleyman Demirel 12 Eylül 1980 darbesine maruz kaldı partisi kapatıldı, Başbakanlık elinden alındı, 10 yıl siyasi yasağı kapsamına aldılar hiç bir gün Millete küsmedi, orduya karşı cephe almadı sadece demokrasi içersinde siyasi mücadele yaptı. yasakları kaldırdı ve milletin helal oyları ile 1991' de tüm ayak oyunlarına rağmen başbakan oldu ve Gene Kimse ile devletin gücünü kullanarak intikam alma yoluna girmedi ve gene bıraktı yerden millete hizmet etti

Atatürk barajını bitirdi, Şanlıurfa Sulama tünellerinden Harran ve Akçakale ' ye suyu akıtı

Devasa eserlere imza attı.

Evet En çok Demokrat kadrolar olarak darbelere biz maruz kaldık fakat hiç bir zaman ordumuza ve milletimize kızmadık yıllarca istismarını yapmadık milletin burnunun dahi kanamaması için milleti sokağa dökmedik camilerde sela okutmadık.

Siyasette maalesef bunlar olur geçmişte padişahlar koltuk için kardeşlerini kesmiş, yine cennetle müjdelenmiş 3 Büyük Halife şehid edilmiştir.

Olmasaydı iyi idi maalesef oluyor.

İnşallah bundan sonra olmaz bunun yolu da Demokrasinin güçlenmesi ve demokrasi bilincinin güçlenmesi gerekiyor.

Demokrasinin güçlü olduğu ve Vatandaşlık bilincinin güçlü olduğu Avrupa ülkelerinde olmuyor.

Demokrat parti olarak Her türlü Darbeye karşıyız ve lanetliyoruz.

Darbe istismarı yaparak milletin huzurunu bozan ve birliğimizin sembolü olan Camilerde de siyaset yapmayı kınıyoruz. Dedi

Darbe istismarı Demokrat parti Mustafa Polat 15 Temmuz