Polat : OSB'miz Su Sıkıntısı Çekiyor

TAKİP ET

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi yıllardır su problemi yaşıyor. 2013-2014 yılları arasında Özel İdare döneminde yapımına başlanan proje soruşturma konusu olmuş ve yarım kalmıştı.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi yıllardır su problemi yaşıyor. 2013-2014 yılları arasında Özel İdare döneminde yapımına başlanan proje soruşturma konusu olmuş ve yarım kalmıştı.

Bu konu üzerinde hassasiyetle duranların başında Vali Abdullah Erin geliyor. Vali Erin, geçen ay Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’le birlikte Ankara’da temaslarda bulunmuş, hazırlanan su hattı projesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP)  kapsamında desteklenmesini talep etmişti.

OSB’de eksikliklerin giderilerek yeni yatırımlara fırsat yaratılması konusu son olarak Şanlıurfa Sanayici İş İnsanları Derneği (ŞUSİAD) Başkanı ve DOGİNSİFED Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Korkut Polat tarafından gündeme getirildi.

Polat, Organize Sanayi Bölgesi’ne 50 yatırım başvurusu olduğuna dikkat çekerek, istihdama katkı sağlayacak projelerin gerçeklemesi için acilen altyapı eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Polat’ın çağrısı şöyle:

”Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip şehriyiz diye övünüyoruz ama eğer gerekli girişimleri yapmazsak işsizliğin sonuçlarına hep beraber katlanacağız. Son 1 haftada yaşadığımız üzücü intiharların bir kısmı da maalesef sonuçlardan biridir.

İşsizliği önleyecek olan yatırımcılara ve OSB’ye ne yazık ki gerekli ilgi gösterilmiyor ve sahipsiz bırakılıyoruz. Sanayicimiz desteklenirse ilimizdeki işsizlik büyük oranda azalır. Ve işsizliğin sonuçlarından olan intihar olayları da yaşanmaz.

OSB’miz su sıkıntısı çekiyor. İlave alana çok ihtiyaç olmasına rağmen su ve altyapı yatırımlarının yetersizliği nedeniyle ilave alan açılamamaktadır. İlave alan ve altyapı İle ilgili çabalarımız maliyetlerin yüksek olması gerekçe gösterilerek sonuçsuz kalmaktadır.

Şu anda OSB’de arsalar bitti ve yatırım yapma talebiyle 50 adet başvuru bulunmaktadır. Bu yeni fabrikaların açılıp gençlerimizin istihdam edilmesi için süratlice altyapının bitirilmesi ve ilave alan açılması gerekmektedir.

Açılacak yeni ilave alan ile birlikte 30.000 işsiz kardeşimize ek istihdam sağlanacağı öngörülmektedir. İş dünyasının önü açılırsa işsizlik en düşük seviyeye iner. Gün şehir için gençler için el ele verip istihdam seferberliği yaratma günüdür.”

osb urfa su sıkıntısı şanlıurfa organize sanayi bölgesi