Psikolojik Danışmanlar Depremzedelerin Yanında

TAKİP ET

Haliliye Belediyesi ve Harran Üniversitesi bünyesindeki psikolojik danışmanlar, güvenli alanlarda konaklayan vatandaşlara yaşanan deprem sonrası psikolojik destek eğitimleri vermeye devam ediyor.

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 10 ili etkileyen şiddetli deprem sonrası depremzedelerin yaraları sarılıyor. Güvenli alanlarda kalan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanırken, Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki psikologlar tarafından da psikolojik destek eğitimleri veriliyor. Turgut Özal Parkı’nda kurulan güvenli alanlarda kalan vatandaşlarla bir araya gelen psikologlar; yetişkinlere psikososyal destek verirken, çocuklara da oyunlarla deprem anlatılıyor.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ DE VATANDAŞIN YANINDA!
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından deprem sonrası korku, travma, uyku bozukluğu gibi problemler yaşayan vatandaşlara psikososyal destek veriliyor. Psikiyatri Dr. Öğretim Üyesi Sıdıka Baziki Çetin yaptığı açıklamada, “Bu süreçte aşırı korku, ne yaptığınızı nerede olduğunuzu bilememe, kafa karışıklığı, düşünmeden otomatikleşmiş şekilde hareket etme, uykularınızın bozulması, duygularınızı hissedememe, tepki verememe ya da deprem olayını sürekli tekrar yaşıyor gibi hissetmeniz normal olup, eğer bu şikayetleriniz süre olarak uzamış ya da aşırı bir hal almış ise profesyonel destek almak gerekli olabilir. Ruh sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı olarak depremden etkilenen tüm afetzedelerimize psikososyal destek vermek için polikliniklerimize bekliyoruz” diye konuştu.


Haliliye Belediyesi tarafından verilen psikolojik eğitimlerin devam edeceği belirtilirken, vatandaşlar “444 22 63” numaralı İletişim Merkezinden bilgi alabilirler. Ayrıca depremzedeler Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalına da randevulu veya randevusuz olarak başvurabilirler. 

 




Haliliye Belediyesi Harran Üniversitesi gündem deprem