Putin'e Suikast Girişimi

TAKİP ET

Rusya, Ukrayna'yı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i öldürmek amacıyla Kremlin'e bir insansız hava aracı saldırısı girişiminde bulunmakla suçladı.

Ukrayna ordusunun, Kremlin Sarayı’na dün gece insansız hava araçları ile saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, "Saldırıyı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı suikast girişimi olarak değerlendiriyoruz." ifadelerine yer verildi.

KREMLİN'DEN MİSİLLEME AÇIKLAMASI

Rusya'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu şifadelere yer verildi; "Ukrayna, Kremlin'e 2  insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendi. İHA'lar etkisiz hale getirildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zarar görmedi. Misilleme hakkımızı saklı tutuyoruz."

İHA UÇUŞLARINA YASAK GELDİ

Kremlin'den yapılan açıklamadan kısa bir süre sonra Moskova belediye başkanı kentte sivil insansız hava araçlarını yasakladı.

SARAYDAN DUMANLAR YÜKSELDİ

Saldırı girişiminde Vladimir Putin'in yaralanmadığı ve binalarda maddi hasar olmadığı öğrenildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ise suikast girişiminin ardından Devlet Başkanı Putin’in çalışma programında bir değişiklik olmayacağını belirtti. Sosyal medya platformlarında dolaşan videolarda ise duvarlarla çevrili ana Kremlin Sarayı'nın arkasından yükselen duman görüldü.

Putin’e Suikast Girişimi